X

INS: Anul trecut, în România s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 90 de ani

de Florin Dragnea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La începutul anului 2024, în România erau înregistrați 3,7 milioane de copii, cu 80.000 mai puțini comparativ cu perioada similară a anului trecut, a anunțat Institutul Național de statistică (INS).

Potrivit datelor INS, transmise cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, anul trecut, la oficiile de stare civilă din România au fost înregistrați 155.400 de copii, cel mai mic număr de născuţi-vii din 1934 până în prezent.

Totodată, ponderea minorilor în totalul populaţiei după domiciliu a fost, la 1 ianuarie 2024, de 17,4%, în scădere faţă de anii anteriori. Ponderea băieţilor în segmentul de populaţie mai mică de 18 ani a fost, în ultimii ani, superioară (51,4%), comparativ cu cea a fetelor de aceeaşi vârstă; raportul de masculinitate a fost de 1057 băieţi la 1000 fete.

În anul 2023, rata de fertilitate a scăzut față de anii anteriori ajungând la 30,7 născuți-vii la 1000 femei de vârstă fertilă (15-49 ani).

Cele mai ridicate rate ale natalității, înregistrate în anul 2023, au fost în regiunile Nord-Vest (8,0 născuți-vii la 1000 locuitori) și Centru (7,7 născuți-vii la 1000 locuitori), iar cele mai scăzute rate de natalitate s-au înregistrat în regiunile Sud-Est (6,4 născuți-vii la 1000 locuitori) și Sud-Vest Oltenia (6,3 născuți-vii la 1000 locuitori).

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE