X

Administrația SUA FALSIFICĂ documente pentru a nu împiedica acțiunile militare ale Israelului în Gaza

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Departamentul de Stat al SUA a falsificat un raport la începutul acestei luni pentru a absolvi Israelul de responsabilitatea pentru blocarea fluxurilor de ajutor umanitar în Gaza.

Stacy Gilbert și-a dat demisia marți din postul de consilier militar civil superior în cadrul Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrație al Departamentului de Stat. Ea a fost unul dintre experții în domeniu ai Departamentului care a redactat raportul în cauză și care a fost publicat în 10 mai.

Raportul menționează că este „probabil” că Israelul a folosit armele SUA într-un mod „inconsecvent” cu dreptul internațional umanitar, dar că nu există suficiente dovezi concrete pentru a lega anumite arme furnizate de SUA de încălcări ale dreptului internațional.

Raportul mai spune că Departamentul de Stat nu are dovezi „că, în prezent, guvernul israelian interzice sau restricționează transportul sau livrarea asistenței umanitare americane” în Gaza.

Acest lucru are o miză extrem de mare, deoarece, în temeiul unei clauze din Legea privind asistența străină, SUA ar fi obligate să reducă vânzările de arme și asistența de securitate oricărei țări considerate că a blocat livrarea ajutorului SUA.

Stacy Gilbert, angajată timp de 20 de ani în cadrul Departamentului de Stat și care a lucrat în mai multe zone de război, a spus că concluzia raportului a fost împotriva viziunii copleșitoare a experților din Departamentul de Stat care au fost consultați cu privire la raport.

Ea a spus că există un acord general că, în timp ce alți factori au împiedicat fluxul de ajutor în Gaza, într-un moment în care foametea a început să pună stăpânire pe cei 2,3 milioane de populație – cum ar fi lipsa de securitate cauzată de Hamas, operațiunile militare israeliene și disperarea palestinienilor în căutare de produse alimentare – era clar că Israelul joacă un rol în limitarea cantității de alimente și provizii medicale care treceau granița în Gaza.

„Există un consens în rândul comunității umanitare în acest sens. Este absolut opinia experților în materie umanitară din Departamentul de Stat al SUA și nu doar din biroul meu – oameni din comunitatea de informații și din alte birouri. Mi-ar fi foarte greu să mă gândesc la oricine care a spus că [obstrucția israeliană] nu este o problemă”, a spus Gilbert. „De aceea mă opun raportului care spune că Israelul nu blochează asistența umanitară. Este evident fals.”

Întrebat despre acuzațiile lui Gilbert, Vedant Patel, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat: „Susținem concluziile raportului. Nu suntem o administrație sau un departament care deturnează faptele, iar acuzațiile sunt nefondate.”

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button