X

România a votat rezoluția Srebrenica care aruncă Balcanii în haos. Vučić înainte de vot: Vor fi țări care ne vor înjunghia pe la spate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România se află printre cele 84 de state care au votat rezoluția Srebrenica inițiată de Germania si susținută de mai multe țări Occidentale. Rezoluția învinuiește poporul sârb de crime la Srebrenica.

Președintele sârb Aleksandar Vučić a declarat la New York înainte de vot că a primit date despre cine va vota pentru rezoluția privind genocidul de la Srebrenica și că vor apărea știri dezamăgitoare cu privire la atitudinea unor țări la care nu se aștepta să înjunghie pe la spate. 

„Dar ne așteptam la presiuni mari și știam că vor avea loc schimbări de atitudine și că vor fi tăcuți tot timpul și, în cele din urmă, vor fi de partea celor care sunt mari și puternici, dar vor fi și cei care vor rezista presiunilor și vor arăta că sunt gata să lupte pentru adevăr și să reziste principiilor ciudate”, a declarat Vučić reporterilor.

84 de țări au votat pentru proiectul de rezoluție, în timp ce 19 țări au fost împotrivă. 68 de țări s-au abținut.

Conform regulilor de vot, Adunarea Generală a adoptat astfel hotărârea.

Rusia, Ungaria, Belarus, China, Comore, Antigua, Siria, Cuba, Congo, Republica Populară Democrată Coreea, Dominica, Eritreea, Eswatini, Grenada, Mali, Nauru, Nicaragua, Sao Tome și Principe și Serbia au votat împotriva rezoluției. Printre țările care s-au abținut s-au numărat, printre altele, Grecia, Cipru, Kazahstan, Maldive, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Vietnam, țările care nu au votat și care au declarat înainte de proces că sunt împotriva rezoluției, au fost Azerbaidjan și Venezuela.

Ambasadorul Greciei la ONU, Evangelos Sekeris, a apreciat că rezoluția privind Srebrenica „ar putea fi interpretată greșit și ar putea submina eforturile” care vizează cooperarea regională pentru un viitor european unit.

„Momentul acestei rezoluții provoacă și îngrijorare, pentru că a fost pusă în spate abia după decizia Consiliului European de a deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina, ceea ce amenință impulsul pozitiv în cadrul Uniunii Europene”, a spus diplomatul grec.

Sekeris a mai spus că, în contextul unor provocări grave care amenință pacea și stabilitatea Balcanilor de Vest, este nevoie de o inițiativă care să promoveze detensionarea și unitatea și care să deschidă calea către un
viitor comun pentru întreaga regiune.

Grecia s-a abținut de la votul acestei rezoluții.

Șefa Parlamentului sârb: Sunt îngrijorată de pacea în Balcani

Președinta Adunării Naționale a Serbiei, Ana Brnabić, a declarat astăzi, pe tema adoptării rezoluției privind Srebrenica, că nu a fost niciodată atât de îngrijorată de pacea în Balcani și de cum va arăta viața în Bosnia și Herțegovina după votarea rezoluției.

„Apelez la toți cei din Uniunea Europeană să se întrebe dacă Bosnia și Herțegovina va fi mai pașnică și mai stabilă, o țară în care există o mai mare înțelegere între bosniaci, sârbi și croați, sau mai instabilă, unde un singur incident va fi suficient pentru a agrava situația”, a spus Brnabić pentru TV Pink.

Cine poate adopta o rezoluție contrară Acordului de Pace de la Dayton și contrar Constituției Bosnia și Herțegovina, se întreabă Brnabic.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Hristos a Înviat! Nu românii au votat această rezoluție contrară realității. Ci alogenii ajunși decidenți care, pas cu pas, doresc să ne distrugă și pe noi. Se știe că au în plan să stârpească toată normalitatea, tot ceea ce e de bun simț și pe toți care se opun lor: trup, dar mai ales suflet… Să nu-i lăsăm! Cu noi este Dumnezeu! Și suntem în legitimă apărare! Ortodoxia urâtă de ei nu va pieri! Sfânta Cruce, Arma noastră supremă îi va paraliza. La propriu! Doamne ajută.

    1. Nu noi am votat și dacă scriem aici ce rezolvăm? dacă am ieși 1 milion in stradă să protestăm ar fi bine, dar așa. Nu rezolvăm Pe net nimic.

      1. Hristos a Înviat! Pe net n-am mai scris de f. multa vreme. Admin poate confirma. Afirmatia dvs. e gratuita, odata ce va ascundeti in spatele unui pseudonim/nume de aalint/etc. Ati fost la vreo dezbatere la MAI, MApN, etc. in vederea opunerii documentate la vreun PL-x? Ati fost in pericol de a fi ridicata de jandarmi la vreun miting? V-a fost clonata vocea si astfel sa vi se sune sotul? V-au fost atacati copiii la propriu? Etc. Despre ce vorbim? Va spune ceva raspunsul “Adevărat a Înviat!” ?Numarul meu de telefon e 0751423748, e-mail: [email protected] Cu noi este Dumnezeu! Master/Magister Ing. geolog Barbir Gabriel Dănuț

  2. Ce contine de fapt rezolutia Srebrenita ? In timpul razbouiului din Bosnia-Hertegovina au fost situatii in care toti si-au masacrat adversarii: croati, sarbi, musulmani. Din ce spunea presa vremii la Srebrenita a fost un masacru. Dar au fost si grupe de soldati sarbi carora musulmanii le-au scos ochii dupa care au fost asasinati, si croati masacrati de sarbi – Vukovar etc, etc. Au existat purificari etnice de partea tuturor. Bosnia era supranumita “piele de leopard” pentru ca toti erau amestecati. A fost un amestec al Turciei si Iranului care au lupat / ajutat pe musulmani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button