X

Primul caz din România de spionaj în favoarea Rusiei de la declanșarea războiului din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un cetățean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trădare în favoarea Rusiei după ce, în 2022, a supravegheat obiective militare românește sau NATO din Tulcea și a oferit Ambasadei Rusiei la București informații cu caracter militar și fotografii cu tehnică de luptă, anunță DIICOT.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, transmite DIICOT, într-un comunicat de presă.

El a fost reținut miercuri, 23 mai, de către procurorii DIICOT, iar Curtea de Apel București a admis solicitarea procurorilor și a dispus arest preventiv pentru 30 de zile.

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă”, precizează procurorii.

DIICOT precizează că a beneficiat în anchetă de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Acesta este primul caz din România de spionaj în favoarea Rusiei de la declanșarea războiului în februarie 2022. În cei peste doi ani de război, anchete similare au avut loc în numeroase state europene, fiind cercetate persoane acuzate că au spionat obiective militare sau transporturi de armament și au oferit informații Rusiei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Iar poporul român acuză președinții, guvernele și Serviciul Român de Informații de trădare a României în favoarea unor puteri străine, prin intrarea în NATO fără referendum, prin punerea armatei române sub comanda unor organizații străine, prin cedarea avutiei naționale, a economiei naționale, a băncii naționale unor puteri și organizații străine, fără acordul poporului român, prin adoptarea programului de privatizare, în baza legii nelegale nr. 15/1990, fără referendum, prin implementarea programului de împrumutare la FMI și Banca Mondială fără referendum și prin adoptarea PNRR de cedare a resurselor și companiilor naționale unor puteri și organizații străine fără referendum.

  2. Bunul Dumnezeu să ne ajute să scăpăm de lupi în blană de oaie!
    Se întâmplă la locul meu de muncă. Luni este Sfântul Ioan Rusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE