X

Parlamentul din Kosovo, vot pe tema legalizării căsătoriilor între persoane de același sex

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul din Kosovo va organiza un vot asupra legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, anunță agenția Reuters.

Potrivit sursei, premierul kosovar Albin Kurti a declarat, luna trecută, că votul va fi organizat în curând, ceea ce i-a făcut pe unii membri ai comunității LGBT din Kosovo să speculeze că parlamentul ar putea legaliza căsătoriile între homosexuali în iunie, când urmează să aibă loc Pride Week.

Totuși, în Kosovo, unde peste 90% din populație se declară musulmană, premierul Kurti se confruntă cu obiecții inclusiv din partea unor parlamentari din partidul său, precum și din partea conservatorilor islamici, care în trecut au reușit să blocheze alte tentative de a adopta o lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Printre cei mai puternici opozanți ai măsurii se numără Duda Balje, președintele Comisiei pentru Drepturile Omului din parlamentul unicameral de la Pristina.

„Nu vrem ca presiunile unei comunități mici să fie mai importante decât ceea ce gândește majoritatea”, a declarat, pentru Reuters, Duda Balje.

Dacă va adopta legea, Kosovo va deveni prima țară musulmană din lume care legalizează căsătoriile între persoane de același sex, notează sursa citată.

În luna februarie Grecia a devenit prima țară majoritar ortodoxă care a legalizat căsătoriile gay, prima astfel de căsătorie fiind oficiată la începutul lui martie, sub protecția poliției.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Am ajuns în momentul în care nu mă mai miră nimic, ceea ce nu înseamnă că aș fi de acord cu acești dezaxați, depravați și lipsiți de orice bun-simț. Uitați-vă la ei ce chipuri și trupuri hidoase au, provoacă doar greață și furie și nu poți să nu te întrebi: sunt doar niște marionete fără creier sau și-au vândut sufletul diavolului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button