X

Coldea și Dumbravă sub control judiciar pe cauțiuni infime după un spectacol de 14 ore la DNA

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul șef al SRI, Florian Coldea, a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, având termen de 7 zile pentru plata sumei. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă. Cei trei sunt acuzați, într-un dosar instrumentat de DNA, de trafic de influență și spălare de bani.

Cătălin Hideg, omul de afaceri care a făcut denunțul împotriva foștilor generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a susținut, joi, într-o intervenție la Realitatea, că aceștia i-ar fi cerut – prin intermediul avocatului Doru Trăilă – 600.000 de euro plus TVA pentru a-i „garanta” o condamnare cu suspendare în dosarul în care era acuzat de fraudă cu fonduri europene.

Hideg a opus că Trăilă ar fi luat 20% din 100.000 de avans, restul fiind împărțiți in două părți de Coldea si Dumbravă, 40.000 de euro de fiecare.

El a susținut, joi, la Realitatea, că a vorbit cu mai multe persoane până să-i fie recomandat să-l ia pe Doru Trăilă ca avocat: „Dan Tocaci a vorbit cu Bogdan Neidoni, Bogdan Neidoni cu domnul Coldea, domnul Coldea a vorbit cu domnul Dumbravă. Dumbravă m-a primit la birou pentru a discuta despre această situație, mi-a explicat care sunt condițiile de optimizare a acestei situații. După care mi l-a recomandat pe domnul Trăilă”.

Într-o primă fază, Trăilă ar fi cerut încheierea unui contract de reprezentare în instanță de 700.000 de euro plus TVA. „Mi-a spus că așa a primit ordin de la domnii generali”, a afirmat Hideg. Cum acesta a spus că nu-și poate permite să plătească un onorariu de peste 500.000 de euro, la final s-ar fi convenit asupra sumei de 600.000 de euro plus TVA, în schimbul căreia a primit garanții că va scăpa doar cu o condamnare cu suspendare.

„Când am încheiat contractul, mi-au spus că dacă lucrurile decurg bine la instanța de fond și judecătorul, care era un fost student al domnului Trăilă, va da o rezoluție pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu și că vom scădea acești ani”, a spus Hideg.

El spune că ar fi plătit o primă tranșă de 100.000 de euro, după care ar fi apărut presiuni să plătească restanțele, plus anumite servicii. „M-au amenințat că o să-mi explodeze o bombă în față, că nu știu cu cine mă pun, că ei conduc România (…) Ei dădeau foc firmei și tot ei o stingeau dacă le acceptai condițiile”, a afirmat Cătălin Hideg.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE