X

Sondaj CSPS: AUR conduce detașat în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

AUR este creditat cu 34% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, PSD și PNL cu 27%, ADU cu 25%, UDMR cu 7%, Reper cu 4%, iar SOS cu 3%, conform unui sondaj realizat de Centrul de Studii Politice și Sociologice, în luna mai, la comanda 60m.ro.

Datele indică o scădere puternică pentru PSD și PNL, în timp ce AUR are o creştere de peste 6 procente, comparativ cu sondajul din luna aprilie. Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi spun că vor vota la alegerile europarlamentare cu partidul care îi poate reprezenta cu demnitate la Bruxelles.

O treime dintre alegători declară însă că vor avea opţiuni politice diferite la europarlamentare şi la primărie. Datele Centrului de Studii Politice și Sociologice arată că o să avem iar o surpriză de proporții din parte AUR, având în vedere că la alegerile din 2020 era cotat în sondajele plătite de PSD și PNL la 3%, iar în seara de 6 decembrie 2020 s-a dovedit că AUR a obținut 10% din voturile românilor. Românii sunt extrem de nemulțumiți de nivelul de trai și spun că trăiesc mai rău ca acum 10 ani în proporție de 51%, iar 70% consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită.

Sondajul de opinie a fost realizat de Centrul de Studii Politice și Sociologice la comanda Agenţiei de presă 60m.ro. Datele au fost culese în perioada 7 – 15 mai, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 2.613 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Sondaje:pfui! Dacă ungurii în România sunt mai puțin de 5%, cum se explica intenția de vot udemereu la 7%?! Cine când minte?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button