X

Apel pentru amenajarea unui muzeu al românilor din nordul Bucovinei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Românii din nordul Bucovinei vor avea un nou muzeu, datorită unei inițiative venită din partea Liceului „Mihai Eminescu” din satul Carapciu, zona Cernăuți.

În acest sens, Liceul „Mihai Eminescu” a demarat o campanie de colectare a obiectelor vechi, anunță Agenția Bucpress.

„La Liceul „Mihai Eminescu” din Carapciu se desfășoară procesul de colectare a obiectelor vechi și de amenajare a unui MUZEU al satului Carapciu. Deja s-a făcut reparația încăperilor (4 săli + 2 coridoare) unde vor fi amenajate expozițiile, au fost adunate diverse obiecte vechi, unelte de muncă, haine naționale, icoane și tablouri vechi, documente (acte), care au fost pregătite pentru a fi instalate în sălile de expoziții.

Ne adresăm locuitorilor satului Carapciu și nu numai, cu rugămintea de a ne ajuta să completam și să amenajăm acest muzeu. Astfel, la cine se păstrează lucruri vechi, haine naționale vechi, obiecte de mobilier vechi, unelte de muncă, documente vechi care țin de istoria satului și a locuitorilor, de istoria familiei boierești Grigorecea, a fabricii de spirt și de cicoare, alte obiecte vechi, care nu vă trebuie și ați dori să se păstreze la muzeul satului, rugăm să ne contactați. Dacă cineva din locuitorii satului, care sunt acasă sau peste hotare are dorință și posibilitate să sponsorizeze achiziționarea meselor pentru expoziții (acoperite cu sticlă) o să fim foarte bucuroși de acest lucru. De asemenea ținem să vă informăm despre următoarele: colectarea obiectelor și documentelor vechi și amenajarea muzeului se face pe principii de voluntariat (fără plată), cu inițiativă proprie, pentru interesele satului și comunității”, se precizează într-un anunț transmis, pe Facebook, de Liceul „Mihai Eminescu”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE