X

România pierde procesul intentat Comisiei Europene. Ungaria forțează autonomia falsului ținut secuiesc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proces vital pierdut de România la Curtea de Justiție Europeană

România a pierdut recursul la Curtea de Justiție Europeană într-un proces crucial pentru țara noastră.  Este vorba despre atacarea deciziei Comisiei Europene de a înregistra o inițiativă cetățenească a maghiarilor din România care vizează autonomia ținutului secuiesc, sprijinită, din plin, de Ungaria, care s-a constituit și parte în proces. Dacă inițiativa va fi votată în Parlamentul European, pericolul pierderii teritoriilor românești este uriaș.

Guvernul a trecut sub tăcere un eșec de răsunet de la Curtea Europeană de Justiție, care a respins recursul și a stabilit în sarcina României și plata cheltuielilor de judecată, atât ale Curții, cât și ale Comisiei Europene, împotriva căreia țara noastră a adresat plângerea.

Mai exact, este vorba despre inițiativa cetățenească intitulată „Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor și menținerea culturilor regionale”, elaborată de Comisia Permanentă a Consiliului Naţional Secuiesc, pe care Comisia Europeană a decis să o înregistreze, pentru a urma cursul legislativ. Țara noastră, prin avocații angajați, a atacat această decizie la Curtea de Justiție Europeană, acțiunea fiind însă respinsă și la recurs.

Inițiativa cetățenească invocă mai multe reglementări europene, precum Recomandarea Consiliului Europei nr. 1201/1993 care enunţă la art.11: „în regiunile în care sunt majoritare, persoanele aparținând unei minorități naționale au dreptul de a dispune de autorități locale sau autonome proprii sau de a avea un statut special, corespunzător cu situația istorică și teritorială specifică și conform cu legislația internă a statului”; Charta Europeană a limbilor minoritare şi regionale, care stabileşte zona de utilizare a unei limbi regionale sau minoritare drept teritoriul geografic și Recomandarea Consiliului Europei nr. 1334/2003 care în art.16. enunţă: ”guvernul central trebuie să reacţioneze cu înţelegere, atunci când grupuri minoritare, mai ales dacă sunt numeroase şi trăiesc de multă vreme pe teritoriul dat, solicită o libertate mai mare pentru rezolvarea independentă a propriilor lor probleme”.

Principiul cheie: autoorganizarea

Potrivit inițiativei cetățenești, Uniunea Europeană  trebuie să acorde atenţie deosebită acelor regiuni care dispun de particularităţi naţionale, etnice, culturale, religioase, datorită faptului că populaţia lor majoritară se compune dintr-o minoritate autohtonă europeană, creatoare în acea regiune a unei culturi proprii, cu rădăcini istorice. Iar mijloacele politice şi financiare ale Uniunii nu pot fi folosite pentru modificarea compoziţiei naţionale a regiunilor respective, a aspectului lor cultural, a identităţii lor regionale, pentru activităţi şi sprijinirea unor politici care ar duce la imigrarea unor forţe de muncă de altă cultură şi limbă, susțin semnatarii.

”Dacă o regiune naţională este capabilă ca, prin capacităţile sale de autoorganizare, prin etica muncii bazată pe propria sa cultură şi datorită propriilor tradiţii să obţină un nivel de trai mai ridicat, atunci aceasta trebuie tratată ca parte a culturii regionale şi în niciun caz nu este permis să se elaboreze măsuri de limitare sau să se impună impozite suplimentare”, se arată în documentul citat.

Stat în stat

Inițiativa cetățenească invocă egalitatea accesului la fondurile structurale, la toate fondurile, sursele, programele UE și necesitatea de a fi asigurate garanţii pentru păstrarea particularităţilor lor, pentru dezvoltarea economică corespunzătoare în vederea promovării unei dezvoltări sustenabile a Uniunii, păstrându-se şi diversitatea sa culturală. ”Aceste garanții pot fi instituțiile autoguvernării regionale, investite cu prerogative suplimentare menite să asigure sustenabilitatea particularităților naționale, lingvistice și culturale ale regiunii”, potrivit inițiativei cetățenești. Argumentele avocaților României s-au învârtit doar în jurul faptului că o astfel de inițiativă ar fi vădit în afara competenței Comisiei Europene de a prezenta o propunere de act juridic dacă, în urma unei evaluări juridice in abstracto a măsurilor propuse, există serioase îndoieli că astfel de măsuri ar putea fi adoptate în temeiul tratatelor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Da, era de așteptat !!! După ce au falimentat România, i-au furat resursele și bogățiile, organizația non statala UE, ataca statalitatea și suveranitatea României prin legile și directivele ilegale și neconstituționale pe care le emite fără acordul statelor membre. Romania este un stat suveran declarat prin constituție și nici o lege și directiva europeana sau decizie judecătorească și nici o pretenție a vreunei minorități etnice nu poate schimba aceasta realitate istorică și juridică . Secuii și maghiarii, ca cetățeni români sunt obligați sa respecte legile și constituția României, iar dacă nu le respecta atunci trebuie expulzați de pe teritoriul României și organizațiile acestor minorități trebuie desființate sau declarate teroriste, deoarece militează și acționează pentru dezmembrarea României !!!!

  2. Asta i se intampla unei tari si unui popor, atunci cand bestiile si slugoii autohtoni au redus-o la statutul de Colonie de ultima spetza, in care doar strainii fac jocurile, in timp ce slugoii se multumesc cu “cascavalul” aruncat de catre stapani, iar romanii de rand pierd pe toate liniile, absolut totul! Fara o destructurare totala, prin orice mijloace, a mafiei bestiilor dambovitene nu se mai poate face nimic bun aici!

  3. Dacă nu le convine regimul din România acestor minoritari unguri și secui fără țară, le propun sa se ducă în Israel, acolo unde este buricul democrației și unde palestinienilor li se confisca pamantul și casele de către staul evreu fara despăgubiri, iar apoi sunt expulzați sau omorâți, aplicându-se principiul talmudic conform căruia Dumnezeu le-a dat evreilor tot pământul și averea goimilor, în speță a palestinienilor. Asa că, ciocu mic și joc de glezne, că s-ar putea să împrumutăm și noi principiul ăsta de la evrei și sa îl aplicam fata de bunii noștrii prieteni unguri și secui.

  4. Ei, si?!? Ce daca o sa fie regiune autonoma Tinutul Secuiesc? Pur si simplu, maghiarii din Tinutul Secuiesc nu vor sa fie condisi de romanii de la Bucuresti, tot asa cum bascii din Tara Bascilor nu vor sa fie condusi de Madrid…Ce este asa greu de inteles?

  5. Asa se întâmplă unei tari și unui popor care s-a depărtat de Dumnezeu, precum au făcut israelienii de multe ori.Vom avea aceeași soarta: vor veni peste noi străinii și ne vor împrăștia în lume.Se întâmplă acum.

  6. Nu sint de vina cei citiva politicieni ci milioanele de romani ignorati care n-au avut nici un fel de respect fata de trecutul tarii si de lupta grea a generatiilor anterioare pt a avea o tara! Milioane de prosti lipsiti de demnitate si onoare erau inebuniti sa-si arunce tara in structuri suprastatale, despre care nu aveau habar, cu speranta aberanta ca strainii le vor da, ca la milogi, ceea ce le trebuie ca sa traiasca, desi toate cele necesare erau deja asigurate de pemintul pe care efectiv l-au aruncat strainilor pe nimic. Toata istoria arata ca strainii au venit peste noi la jefuit, iar acum toti ati crezut ca astia vin sa va dea?! Pe ce criteriu, dupa ce fel de cunostinte s-a crezut o asemene imbecilitate care nu s-a intimplat niciodata, nicaieri? Zeci de ani i-ati injurat pe cei citiva politicieni care v-au avertizat ca vestul nu este ce va inchipuiti voi, cei multi, proveniti din mediul rural, crezindu-va desteptii si avasatii lumii, refuzind cu indaratnicie sa invatati istoria propiei tari si sa intelegeti ca o tara doar daca este libera va poate asigura existenta. Acum nimeni nu vrea sa recuoasca c-a votat tot felul de straini de neam si credinta si ca si-au batut joc de cei morti pt ca, noi, cei de astazi sa avem o tara, lucru care efectiv n-a contat cit vitrinele jegosului vest. Acum se alege praful si o sa culegeti exact ce-ati semanat, urmind sa vedeti ce inseamna sa nu ai o tara si cit de bine o sa va fie traind dupa cele pe care le-ati gindit cu sublima voastra minte, asa cum este vrem o tara ca afara, o cretinitate unica la nivel mondial!

    1. Românii au fost manipulați, mințiți de către clasa politică, li s-a falsificat istoria, au fost omorâți legionarii și toată elita românească, toate aceste atacuri și operațiuni teroriste au fost făcute de masonerie, de evrei și de către politicieni pentru a subjuga poporul român și a-l distruge. Românii nu sunt vinovați pentru că au votat acești politicieni, pentru ca au fost înșelați de către această rețea de asasini, ci sunt victime în tot acest război și atac al iudaismului, pentru ca nu au cunoscut aceste planuri și acești dușmani ci au crezut ca politicienii sunt etnici români și frați, dar aceștia erau inamicii lor și trădători de neam.

  7. România este un stat suveran, unitar și indivizibil, acest fapt fiind constatat și declarat prin constituția României. Dacă maghiarii din așa zisul ținut secuiesc nu mai vor sa fie condusi de românii de la București, să plece în Ungaria sau în orice alt stat doresc. Le recomand cu căldură maghiarilor fără țară din ținutul menționat, să plece în statul Israel, unde etnicilor palestinienii li se confiscă casele, pământul, iar apoi sunt expulzați în Gaza sau în occident și nu mai au nici măcar dreptul de a se reîntoarce în Israel. De fapt, asta ați fi meritat și voi, vipere fără țară, care în loc să apreciați bunătatea și toleranța românilor, ii sabotati și vreți sa le distrugeți statul.

  8. eu propun să ieșim în stradă și fiecare cartier să își desemneze un om și prin chetă fiecare cartier să-și trimită omul să manifesteze direct în cartierul european din Bruxelles ca să ne tocmim cu ei cu uniunea europeană.
    dacă ne tocmim poate facem un compromis și îi facem pe cei de la Bruxelles să recunoască că Brașovul Sibiul Mediașul și alte zeci de orașe din Transilvania a fost construite de daci și de noi nepoții lor românii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button