X

[VIDEO] Iranul atacă Israelul cu valuri de drone. Netanyahu s-ar fi ascuns într-un buncăr

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iranul ar fi lansat un atac împotriva Israelului cu zeci de drone, potrivit site-ului de știri Axios.  Dronele ar putea ajunge în câteva ore pe teritoriul Israelului.

Nu există nicio declarație imediată din partea IDF cu privire la atac.

Iranul a amenințat că va ataca Israelul din cauza uciderii a șapte membri IRGC, inclusiv doi generali, în Damasc din Siria săptămâna trecută.

Iordania își închide spațiul aerian ca răspuns la situația “periculoasă” din Orientul Mijlociu.

Iordania a anunțat sâmbătă că și-a închis temporar spațiul aerian ca răspuns la “pericolele crescânde” din Orientul Mijlociu, unde tensiunile sunt la cel mai înalt nivel între Israel și Iran, relatează AFP.

Într-un comunicat, Comisia de reglementare a aviației civile a precizat că a decis „închiderea temporară a spațiului aerian iordanian pentru toate aeronavele (…) ) până la noi ordine”.

Această decizie “va fi revizuită în mod regulat în funcție de evoluția situației”.

Ceva mai devreme, Haitham Misto, preşedintele Comisiei de reglementare a aviaţiei civile din Iordania, declarase că interferenţele în traficul aerian iordanian au afectat sistemul GPS, ceea ce a determinat avioanele din zona să folosească sisteme de navigaţie alternative.

Mai multe companii aeriene, între care Austrian Airlines, Lufthansa, Qantas, și-au suspendat și Iranul acționează sau le-au deviat pe alte rute din cauza situației create între Israel.

Protestatari s-au adunat în fața casei unui miliardar unde premierul Netanyahu s-ar fi mutat în weekend pentru că ar avea un buncăr anti-nuclear.

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă seara în apropierea vilei de lux de pe strada Caspi din Ierusalim, deținută de miliardarul american Simon Falic, prieten al premierului Benjamin Netanyahu. Prim-ministrul se pare că a venit să stea aici peste weekend pentru a avea acces la buncărul nuclear pe care casa l-ar avea în adâncul subsolului, în condițiile în care se așteaptă un atac iminent din partea Iranului, relatează The Times of Israel.

„Eşti şeful (guvernului), eşti responsabil, strigă protestatarii”, care ofiţerii Poliţiei de Frontieră le spun să stea în spatele gardurilor instalate în faţa conacului.

Potrivit The Times of Israel, zeci de mii de israelieni au participat la protest împotriva guvernului în diverse orașe din întreaga țară.

Aceștia s-au adunat, de asemenea, în Cezareea și în Haifa, unde mărșăluiesc cu tobe și bannere și scandează: “Guvernul Israelului este împotriva poporului Israel” și “Un guvern fără competențe, ar trebui să demisionați acum”.

Armata israeliană a anunțat sâmbătă seara închiderea școlilor și limitarea adunărilor publice la maximum 1.000 de persoane, în condițiile în care se așteaptă un atac iranian asupra Israelului.

Totuși, televiziunea Canal 12 a relatării cu evaluarea instituțiilor de securitate israeliene rămâne aceea că Iranul va încerca să lovească ținte militare, nu civil, ca răspuns la presupusa lovitură israeliană care a ucis mai mulți membri ai IRGC (trupele de elită al regimului iranian – nr. ), inclusiv doi generali, la Damasc, la începutul acestui luni.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Au si sarit la interval, slugile ordinare dambovitene, Plavanul, Ciuca, Ciolacu, pupand imediat poalele israelienilor! Adevarul este ca, daca nu au un fund strain de lins, slugoii astia nu simt practic ca traiesc! Oricum, ca de obicei slugoii sunt iar de partea pierzatoarea a Istoriei, pt ca in cazul unui atac isrelian asupra Iranului, acesta va inchide, sprijinit de Rusia si China(prin donarea de arme anti-nava performante, Iranului), Strâmtoarea Ormuz, adica autostrada petrolului venit din Orientul Mijlociu, ducand barilul la preturi ametitoare pt statele Occidentului care nu detin petrol(zic unii analisti economici ca in cazul inchiderii Strâmtorii, barilul ar putea ajunge la peste 15-16 dolari) ,alimentarea masinilor cu carburanti devenind astfel un LUX!

  2. În sfârșit a primit bombe în cap kazarul terorist Netanyahu !! Dar iranienii au fost prea blânzi cu acest ticălos ordinar care macelareste de 6 luni, fără încetare populația civila din Gaza. Iranul a arătat acestor teroriști cum trebuie sa se desfășoare un atac militar, care a țintit exact baza militara de unde a fost lansat atacul împotriva consulatului iranian și a dat posibilitatea scutului antiracheta israelian să anihileze celelalte rachete și drone lansate de armata iraniană. Astfel s-a văzut acum cine are o armata terorista și cine este statul terorist în Orientul Mijlociu. Nimeni altul decât micuțul stat evreu care de când a fost înființat a împrăștiat teroare și moarte în Palestina dar și în regiune, prin înființarea mai multor organizații teroriste care au devenit apoi sângeroasa și terorista armată a statului terorist Israel.

  3. Da, sper ca la al 2 lea atac, Iranul sa le facă terci Iron Domul și sa îl îngroape pe Netanyahu sub moloz, exact cum i- a îngropat el pe palestinieni în Gaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button