X

Experiment social? Cum arată magazinul fără angajați, unde ești controlat de AI prin mii de senzori și camere de luat vederi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Retailerul francez Auchan a dechis, săptămâna trecută, în București, un magazin complet automatizat, unde angajații au fost înlocuiți de un sistem controlat de AI, bazat pe senzori și camere de luat vederi. 

Accesul în magazin se face pe bază de cod QR, iar clienții nu trebuie să scaneze sau să plătească produsele la casă, după cum a anunțat, recent, RostOnline.

Mai multe despre cum funcționează acest magazin am aflat dintr-un reportaj realizat de Retail.ro.

Așadar, totul începe cu o aplicație, care generează un cod QR, prin care este asigurat accesul în magazin. După ce produsele sunt luate din raft, se iese din magazin. Totalul și bonul digital vor putea fi vizualizate în aplicație.

Potrivit reprezentanților Auchan, cei 3.000 de senzori, alături de camerele de luat vederi, transmit date către un sistem care, cu ajutorul inteligenței artificiale, înțelege că „persoana X a luat produsul Y de pe raft, dar și dacă se răzgândește asupra articolului și îl pune înapoi la raft”.

Magazinul este deschis non-stop, iar, pentru moment, pot intra maximum zece persoane deodată în incinta acestuia. Fiind încă în perioada de testare, Auchan a luat niște măsuri de siguranță în ceea ce privește gestionarea cumpărăturilor, notează sursa citată.

Auchan nu a stabilit un plan în privința deschiderii mai multor astfel de magazine. Compania va testa proiectul până la finalul anului și va lua o decizie în ceea ce privește investiția în alte unități similare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Corneliu Codreanu scrie în cartea Pentru legionari ca în perioada aia era un evreu pe care îl cheama Auchan sau ceva asemanator care tăia pădurile în România și fura lemnul romanesc. Și asta se intampla în timp ce țăranilor romani le era interzis sa taie lemne chiar și de foc din pădure, iar evreii aveau fabrici de cherestea și ne tăiau pădurile fără nici o problema. Asta care are rețeaua
    asta de magazine cu nunele ăsta o fi urmașul lui ala care s – a îmbogățit tăind pădurile românilor ???

    1. Austriecii se pare că tăiau păduri din Bucovina acum 200 de ani, și taie și acum. De ce au insistat să aibe bucățica asta din Românie ? Bucovina e denumirea dată de austrieci, înseamnă ”țara fagilor”. Am auzit că și pe vremea aia tot un Schweighofer era pe acolo, iar acuma tot firma Schweighofer este.

  2. Când am auzit prima dată de ”magazinul unde nu mai trebuie scanate produsele”, primul meu gând a fost ceva de genul: ”Uite ce fain … un magazin care merge împotriva trendului antihristic”. Când colo, magazinul ăsta e la capătul celălalt. E mai rău decât ce a fost până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button