X

Putin condamnă “românizarea” Basarabiei și transmite că limba moldovenească va continua să existe

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a condamnat politica de „românizare” în Moldova, spunând că limba moldovenească există și va continua să existe.  „Se încearcă din nou Romanizarea forțată a societății moldovenești, dezmembrarea identității sale culturale și lingvistice, însoțită de suprimarea disidenței și sterilizarea spațiului informațional”, a declarat Zaharova la un briefing de azi, conform Ria Novosti.

În plus, a subliniat ea, Chișinăul repetă scenariul demonizării Rusiei și ruperii violente a relațiilor. Potrivit acesteia, o astfel de politică provoacă neîncredere și opoziție deschisă din partea moldovenilor, care își prețuiesc identitatea națională, istoria și cultura și, de asemenea, își amintesc contribuția Federației Ruse la conservarea și dezvoltarea lor.

„Repet încă o dată: există o limbă moldovenească. Ea există. Și va exista”, a concluzionat Zakharova.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat redenumirea limbii de Stat din moldovenească în română în luna martie a anului trecut. Potrivit proiectului de lege aprobat, cuvintele ” limba moldovenească „sub orice formă gramaticală sunt înlocuite cu sintagma”limba română”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Limba moldoveneasca nu exista !!!! Putin trebuie sa înțeleagă ca aceasta e o invenție jidoveasca bolșevica și nu trebuie sa înghită acesta mizerie creata penteu a distruge și diviza neamul romanesc !!! Limba română e cea mai frumoasa limba de pe acest pământ și poporul român e cel mai bun și mai nobil popor care a existat vreodată pe acest pământ !!!! Nu avem nimic cu poporul rus, îl respectam e un popor mare și a adus multe beneficii umanității prin cultura lui, prin limba lui, prin istoria lui, dar Putin trebuie sa înțeleagă ca poporul român e creatorul celei mai frumoase și mai nobile culturi și limbi care a existat vreodată pe acest pământ cultura și limba română !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button