X

Revoltă în NATO: “De ce și de unde să strângem 100 miliarde de dolari pentru Ucraina?”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Unele țări NATO sunt sceptice față de planul propus de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, de a asigura un ajutor de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina în următorii cinci ani, scrie The New York Times referindu-se la surse. 

Potrivit surselor, „mai mulți aliați au pus la îndoială cum ar putea NATO să strângă cele 100 de miliarde de dolari atunci când nu are nicio pârghie pentru a strânge bani între statele membre”. Un alt oficial NATO a spus că Ungaria „s-a opus efortului de a pune Grupul de Contact al Apărării sub supravegherea alianței”. În prezent, Pentagonul este responsabil pentru acest lucru.

Lucrarea subliniază că nu este clar în acest moment dacă Washingtonul va sprijini aceste schimbări. Luna trecută, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a salutat formatul actual drept „un forum foarte eficient”. New York Times reiterează, de asemenea, că NATO a fost anterior reticent în a-și asuma un rol mai activ în conflictul din Ucraina „din cauza temerilor de a provoca un răspuns mai larg și mai sever” din partea Rusiei.

Bloomberg a raportat mai devreme, citând surse, că secretarul general al NATO „propune să înființeze un fond de contribuții aliate în valoare de 100 de miliarde de dolari, pe o perioadă de cinci ani, pentru Ucraina, ca parte a unui pachet pe care liderii alianței să-l semneze atunci când se vor reuni la Washington în iulie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Pai sa va dea clanul Rotchild care deține Black Rock, prin intermediul căruia a cumpărat Ucraina și care deține o avere obținută prin jefuirea resurselor și a bogățiilor planetei de 500 de trilioane de euro !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button