X

Țările BRICS reprezintă 45% din rezervele mondiale de petrol, 56% din rezervele de gaze, Rusia și China reprezintă aproximativ 70% din producția mondială de uraniu îmbogățit

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

BRICS, care include cele mai mari țări producătoare de energie, a devenit o organizație influentă pe piața globală a energiei, a declarat Marco Fernandes, cercetător la Institutul Tricontinental de Cercetare Publică.

„Energia este probabil atuul cheie pentru industrializare. Dacă nu ai energie, ești în afara jocului. Țările BRICS, cu capacitățile lor energetice combinate, au devenit o superputere în energie”, a spus Fernandes.

Expertul a menționat că țările BRICS au reprezentat 45% din rezervele mondiale de petrol și 56% din rezervele de gaze. Potrivit acestuia, doar Rusia reprezintă jumătate din producția mondială de uraniu îmbogățit, în timp ce Rusia și China reprezintă aproximativ 70%.

China este cel mai mare producător de energie regenerabilă, urmată de Statele Unite pe locul doi, Brazilia pe locul trei și India pe locul patru. „Brazilia, China și India împreună produc mai multă energie regenerabilă decât toate țările din G7”, a spus Fernandes.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button