X

Pentru prima dată datoria statului trece peste pragul de 800 de miliarde de lei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Datoria publică a României a crescut în ianuarie la 801,69 miliarde de lei, de la 782,17 miliarde lei la finele lunii decembrie, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. 

Este pentru prima dată când datoria statului trece peste pragul de 800 de miliarde de lei. De asemenea, gradul de îndatorare, datoria raportată la PIB, a trecut în ianuarie de 50%, la 50,2% din PIB, însă aceasta ar putea fi o situație temporară, în contextul în care Guvernul a împrumutat mult în ianuarie (ulterior și în februarie), iar plățile mai mari la datorie sunt mai târziu în cursul anului, în timp ce în perioada următoare va fi majorată și baza de calcul a îndatorării (în PIB al ultimelor patru trimestre, la care se face raportarea, primul trimestru din acest an va înlocui primul trimestru din 2023), transmite Profit.ro.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Statul ???? Care stat ???? Aaa, colonia globalista România, vândută la Yalta, vândută la Malta, vândută de FMI, vândută lu NATO, vândută lu UE, vândută Israelului, vândută Ucrainei, vândută globalistilor, vândută lgbt istilor, vândută oricui și la oricine, cui vrea și cu nu vrea ?????

  2. Statul ??? Care stat ??? Aaaa, colonia globalista România vândută la Yalta, vânduta la Malta, vândută de FMI, vanduta lu NATO, vândută lu UE, vândută lu SUA, vândută Israelului, vândută Ucrainei, vândută globalistilor, vândută lgbt istilor, vândută oricui și la oricine, cui vrea și cui nu vrea ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button