X

CIOLACU INSTITUIE CENZURA la ALEGERI: Postările care „incită la ură împotriva statului”, ȘTERSE în cel mult 60 de minute

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este o chestiune de săptămâni până când va exista o reglementare a rețelor de socializare, astfel încât să fie eliminate, în cel mult 60 de minute, mesajele care incită la ură, inclusiv la ură împotriva statului, a anunțat ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan.

Declarația a fost făcută, la B1TV, în cadrul unei discuții privind o eventuală interzicere a TikTok-ului.

Ministrul Bogdan Gruia Ivan a menționat că nu este vorba doar despre TikTok, ci despre anumite norme care se vor aplica pentru toate rețelele sociale.

„Nu vreau să se panicheze lumea că o să interzicem de mâine TikTok-ul sau orice altă aplicație, ci vorbim despre niște reguli foarte clare care vor guverna când vorbim despre deepfake, informarea greșită a oamenilor.

Avem două paliere. Palierul tehnic, care în urma unei analize făcute de ministerul nostru cu autoritățile statului în materie de securitate cibernetică, am venit cu o recomandare clară din partea Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetică, prin care tot ce înseamnă dispozitiv de serviciu din administrația publică din România se recomandă ferm să nu fie instalată această aplicație.

Al doilea aspect, care ține mai mult de marketingul politic, e reglementat foarte clar de AI Act, care a fost adoptat de Parlamentul European, de Strategia României pentru inteligența artificială, pe care urmează să o adoptăm în Guvern și care e în dezbatere publică de mai bine de șase luni, și de Digital Service Act, o directivă la nivel european care e transpusă automat în legislația din România și pentru care încă din decembrie am creat mecanismul de aplicare într-o formă în care tot ce înseamnă conținut care incită la ură și ură împotriva statului, care vine și încalcă regulile democratice sau care e creat de AI și nu respectă condițiile de utilizare ale platformelor – că vorbim de un standard – acest lucru e filtrat mult mai sever și automat ajunge să fie mai greu de încălcat.

Am creat și un mecanism care va fi implementat în maxim două trei săptămâni, prin care tot ce înseamnă astfel de conținut care e raportat să poată fi scos în cel mult 60 de minute”, a declarat ministrul Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, normele sunt valabile pentru toate rețelele de socializare, amenzile pentru nerespectarea lor fiind de până la 7% din cifra globală de afaceri”.

„Sunt filtre tehnice și atunci când folosești un anumit tipar verbal, anumite cuvinte, folosești anumit profil comportamental, automat filtrele vor împiedica încărcarea acelui clip video, de exemplu. Indiferent de partid sau dacă e un om politic sau nu. Vorbim de un standard unitar care nu favorizează pe cineva”, a spus ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan.

Ministrul a precizat apoi că pentru tot ce înseamnă conținut AI deja sunt filtre agreate cu marile platforme încă de acum 4- 6 săptămâni, iar Digital Service act urmează să fie adoptat în câteva săptămâni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Deci bestiile autohtone instaureaza o Dictatura asemanatoare cu cea bolsevica din anii ’40-50! Plutoanele de executie si linsajul de catre masele de romani revoltate va paste, mai slugoilor satanisti!

  2. Vrem o tara libera, fără UE, fără NATO, vrem sa ne recuperam resursele, bancile, fabricile furate de străini, vrem ca Bucureștiul sa arate ca Dubay , sa avem libertate de exprimare, sa circulam liberi, sa fim liberi și politicienii sa plece toți din aceasta tara și sa se întoarcă în țară românii care au fost obligați sa plece în străinătate din cauza lor !! !!!

  3. Ba jigodiilor, dacă voi nu ați fi existat, astăzi Bucureștiul ar fi fost Dubay, iar România ar fi fost peste Elveția !!!! Sunteți ultimii care ar trebui sa mai aibă ceva de spus în acesta tara , sunteți cancerul, pedeapsa și rușinea României !! Voi sunteți cei care urati acest neam, iar aceasta ura ați aratat-o prin fapte ! Ați răsplătit încrederea romanilor care v-au votat 30 de ani cu cea mai mare ura, hoție și distrugere din toată istoria acestei tari !!! Nu meritați nici măcar ura poporului român, ci o veșnică ocară și rușine sa se aștearnă peste numele. voastre blestemate! !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button