X

Ciolacu aduce România sub jugul FMI. Anul viitor vom avea soarta Ucrainei dinainte de război

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deficitul bugetar imens din primele două luni ale anului arată că România se prăbușește într-un ritm devastator. Analiștii economici spun că situația este atât de gravă, încât un acord cu FMI este inevitabil, ceea ce va însemna o condamnare la sărăcie cruntă a întregii populații și o obligare a statului de a-și vinde companiile strategice. Mai mult, anul acesta vor veni peste noi impozite și taxe majorate, care vor duce la o scădere și mai accentuată a nivelului de trai.

În primele două luni ale acestui an, România și-a dublat, efectiv, deficitul bugetar, față de aceeași perioadă a anului trecut, semn că fondurile PNRR, austeritatea dictată de Guvern și combaterea evaziunii fiscale cu E-factura nu au avut niciun efect. Premierul a spus că deficitul actual nu este nicio nenorocire, iar cei care ne guvernează nici nu sunt interesați de așa ceva, ne spune prof. dr. Mircea Coșea.

”Lucrurile se depreciază foarte rapid, pentru că UE a făcut niște calcule teoretice și a concluzionat că în acest an suntem în pericol de a mări deficitul bugetar, care va ajunge la 7%. Eu cred că ar trebui ca toată lumea să înțeleagă că chiar este o nenorocire și că s-ar putea să fie o apocalipsă. Deficit bugetar înseamnă incapacitatea statului de a-și asigura fondurile necesare din propriile resurse, din propriile rezultate ale economiei pentru a acoperi cheltuielile bugetare. Și atunci, când ai un astfel de deficit, nu ai decât două căi, cunoscute în manualele de economie. Prima este să te împrumuți și a doua este să mărești impozitele și taxele”, ne-a declarat prof. dr. Mircea Coșea, fost ministru de stat.

Acesta arată că reforma administrativă în sectorul public nu s-a făcut și că numărul secretarilor de stat și al agențiilor a crescut, cum este cazul apariției celebrei Agenții de coordonare și monitorizare a întreprinderilor cu capital majoritar de stat, cu cele mai mari salarii din economia românească.

Multinaționalele, intangibile

Potrivit analistului economic, ar mai exista o cale de ieșire din acest dezastru, și anume perfecționarea sistemului de colectare la buget, dar este o cale iluzorie, pentru că acea perfecționare, modernizare, informatizare pe care Guvernul a promis că le face cu ANAF este în întârziere.

Economistul Mircea Coșea spune că ne așteaptă vremuri grele

”Au crescut anumite colectări la începutul anului, ceea ce este normal, pentru că întotdeauna se întâmplă așa, dar există în continuare marele evazionist care este statul, prin întreprinderile cu capital majoritar de stat. Toate aceste societăți sunt împânzite de persoane politice, care au avantajul unor retribuții și alte beneficii pe care le au de la societățile statului și nu sunt preocupate de plata impozitelor și taxelor. Pe de altă parte, ANAF nu are capacitatea nici de voință politică, nici tehnică, nici profesională de a intra serios în companiile cu capital străin, multinaționale. Eșecul pe care l-a avut cu OMV, ca până la urmă să nu se obțină nimic din toată ancheta aceea fastuoasă pe care a făcut-o, dar mai mult de imagine, arată că nu se poate pune speranța că va face ceva ANAF-ul în viitor, chiar dacă ministrul Finanțelor vrea să-i înarmeze pe inspectori”, ne-a precizat prof. dr. Mircea Coșea.

Fără scăpare

Analistul economic avertizează asupra faptului că vin vremuri foarte grele pentru români. ”Deocamdată, este absolut sigur că, în pofida celor declarate de prim-ministru, ne așteaptă o situație dificilă și, trecând peste imoralitatea domnului Valentin Lazea, de la BNR, care, cu leafa fantastică pe care o are, ne dă sfaturi să ne pingelim pantofii, nu există șanse ca nivelul de trai să crească”, ne spune prof. dr. Mircea Coșea. Potrivit acestuia, anul 2024 va fi unul în care se vor întâmpla mai multe lucruri. Tot ceea ce ni s-a spus de la UE, de la OCDE, de la Banca Mondială și de la FMI va fi aplicat, adică vor crește impozitele și taxele, va crește TVA, se va începe studierea posibilității introducerii impozitării progresive și, nu în ultimul rând, va crește cota de îndatorare a României.

”Statul se va împrumuta în continuare și suntem în situația în care, recunoscând sau nu că deficitul este o problemă, vom fi nevoiți să ne adresăm FMI, spre mijlocul anului viitor, pentru un acord, pentru că altfel nu vom putea ieși la suprafață. Datoriile fiind mari, îndatorarea va fi din ce în ce mai scumpă și atunci vom căuta o ieșire prin acordul cu Fondul Monetar Internațional, care nu este favorabil din alte puncte de vedere”, ne-a mai declarat prof. dr. Mircea Coșea.

Claudia Marcu

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Ba exista scăpare din jugul imperiului transnational iudeo-euro – american. 1 DISPARIȚIA coaliției toxice care ne – a adus în aceasta situație PSD-PNL. 2 BOICOT VOT și dizolvarea parlamentului. 3 Ieșirea urgenta din NATO și renegocierea tratatului de aderare a României la UE pentru redobândirea suveranității și a independentei statale a Romaniei. 4 Naționalizarea resurselor strategice ale României, petrolul și gazele și anularea contractului de privatizare a acestora și a Petrom-ului către OMV, contract încheiat în mod fraudulos de guvernul României, prin incalcarea prevederilor constituționale și a legilor în vigoare la data încheierii contractului. 5 Impozitarea urgenta și retroactiva a corporațiilor străine și anularea legislației care prevede ajutoare și scutiri fiscale de la plata impozitelor și taxelor pe teritoriul României a acestora, anularea legilor antiromanesti care prevăd impozitarea excesiva a agenților economici romani și scutirea lor de la plata impozitelor și taxelor pe o perioada de 5 ani, avamd în vedere scutirea corporațiilor străine de la impozite, care s-a făcut în detrimentul firmelor românești, anularea privatizărilor ilegale și neconstituționale făcute în baza legii Brucan nr 15 / 1990 și revenirea tuturor fabricilor și companiilor românești în patrimoniul poporului român, titular al dreptului de proprietate asupra acestora și asupra resurselor, anularea planului toxic de distrugere a statului român și de jefuire a poporului român, PNRR, creat și adoptat de coaliția toxica globalista USR PSD PNL, la ordinul globalistilor de la Bruxelles, Davos, FMI, Washington. 6 Adoptarea unei legislații favorabile pentru refacerea economiei românești, cu legi de protectie a capitalului romanesc și a resurselor și activelor românești, care sa fie exploatate doar de firme romănești în beneficiul poporului român.

  2. Miroase a Revolutie cat casa in Colonie! In momentul in care mase uriase de romani vor ramane permanet in strada pt proteste de toate felurile, doar scanteia va mai lipsi pt declansarea Revolutiei! Iar provocarea Rusiei de catre bestiile dambovitene la ordin american, ce poate provoca oricand riposta dura a acesteia, e foarte posibil sa determine caderea fulgeratoare a slugoilor ordinari autohtoni, fapt ce poate favoriza revolta generala a romanilor! Spre toate acestea ne indreptam cu pasi repezi!

  3. Exista scăpare din jugul imperiului transnational iudeo – euro- atlantic !
    În primul rand trebuie sa dispara coaliția toxica, adică partidele care ne-au adus aici PSD și PNL . 2 Trebuie boicotat votul și dizolvat parlamentul și anulată legislația în vigoare antiromaneasca și antinationala. 3 Trebuie naționalizate resursele strategice ale României, petrolul și gazele și anulat contractul de privatizare prin care s-au vândut aceste resurse și Petromul către OMV, deoarece contractul de privatizare s-a încheiat prin incalcarea prevederilor constituționale și legale în vigoare la data încheierii contractului. 4 România trebuie sa iasa din NATO și sa renegocieze condițiile aderării la UE , sa își recapete suveranitatea și sa refuze implementarea directivelor și a legislației europene care contravin constituției și legilor interne, iar în cazul încălcării acestor principii sa ceara ieșirea din UE. 5 Sa anuleze toate privatizările făcute în baza legii nr. 15 /1990, legea Brucan, prin care poporul român, titularul dreptului de proprietate asupra fabricilor, intreprinderilor și resurselor a fost deposedat de aceste bunuri, prin privatizări frauduloase, iar aceste bunuri sa se reîntoarcă în patrimoniul național. 6 Sa fie impozitate toate corporațiile străine, sa fie anulate toate legile care scutesc de impozite și taxe aceste corporații și le acorda ajutoare și privilegii pe teritoriul României, iar firmele românești sa fie scutite de la plata impozitulor și a taxelor timp de 5 ani, având în vedere impozitarea preferentiala care s a aplicat în România în defavoarea lor și în beneficiul multinaționalelor. 7 Sa fie anulat PNRR, programul de distrugere a statului roman și de jefuire a avuției naționale care i-a mai rămas poporului român, după ce acesta a fost jefuit prin privatizările frauduloase, program creat de USR și adoptat de coaliția toxica globalista PSD PNL , la ordinul regimului globalist de la Bruxelles, Washington, și FMI. Sa se adopte o legislație de protectie a resurselor, activelor și a capitalului romanesc, a firmelor românești, sa se înceapă refacerea economiei, prin exploatarea acestor resurse, active și capitaluri de către firmele românești în beneficiul poporului român. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button