X

Totul pentru UCRAINA: CE alocă 500 de milioane de euro pentru producția de muniții, inclusiv în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia a alocat 500 de milioane de euro pentru producția de muniții, dintr-un total de două miliarde de euro pentru consolidarea industriei de apărare a UE, a anunțat Reprezentanța CE în România. 

În acest sens, CE a selectat 31 de proiecte pentru producția de muniție, inclusiv în România.

„Proiectele selectate acoperă cinci domenii: certificarea explozivilor, a pulberilor, a cochiliilor, a rachetelor și a testării și recondiționării. Proiectele vor fi finanțate cu 513 milioane de euro din bugetele UE și Norvegiei. Această finanțare va mobiliza investiții suplimentare din partea industriei prin cofinanțare, ceea ce va duce la investiții totale de aproximativ 1.4 miliarde de euro în lanțul de aprovizionare.

ASAP se concentrează asupra pulberilor și explozivilor, care reprezintă blocaje pentru producția de coji de muniție, și le va aloca aproximativ trei sferturi din program. Programul va sprijini proiecte de creștere a capacității anuale de producție cu peste 10 000 de tone de pulbere și cu peste 4 300 de tone de explozivi. În acest scop, Uniunea va investi 248 de milioane EUR în capacitatea de producție a pulberilor și 124 de milioane EUR în capacitatea de fabricare a explozivilor.

Datorită măsurilor deja luate, capacitatea de producție anuală europeană pentru cochilii de 155 mm atinsese deja 1 milioane pe an în ianuarie 2024”, se menționează în comunicatul de presă.

Pe teritoriul României va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie

O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare.

Beneficiarul finanțării este Compania Naţională ROMARM S.A., potrivit informațiilor CE.

Totodată, CE alocă 310 de milioane EUR pentru a stimula statele membre să achiziționeze împreună capabilități de apărare

„Prin adoptarea instrumentului pentru consolidarea industriei europene de apărare prin achiziții publice în comun (EDIRPA) și prin lansarea cererilor de propuneri respective, Comisia stimulează pentru prima dată statele membre să achiziționeze în comun produse din domeniul apărării care să răspundă celor mai urgente și critice nevoi, în special cele amplificate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Agregarea cererii va oferi previzibilitate și, prin urmare, va stimula industria noastră să crească capacitatea de producție și va îmbunătăți interoperabilitatea forțelor armate naționale”, anunță CE.

Potrivit sursei citate, EDIRPA va sprijini achizițiile publice în comun în trei domenii: 1) muniție (de exemplu, arme de calibru mic, muniție de artilerie, mortiere, rachete), 2) apărare aeriană și antirachetă și 3) Platforme și înlocuirea sistemelor preexistente (de exemplu, tancuri, vehicule blindate, sisteme de sprijin, sisteme de soldați, drone). Aceste priorități de finanțare au fost stabilite împreună cu statele membre pentru a răspunde nevoilor urgente în materie de apărare și pentru a realimenta stocurile de apărare. Termenul de depunere a propunerilor este 25 iulie 2024.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Adica, 400 mil-47 mil=353 mil reprezinta “investitia” Romaniei in munitia calailor romanilor din Ucraina! Cu alte cuvinte, nulitatile si slugoii ordinari care ne conduc au ditamai Gaura neagra in Bugetul public, dar cu toate astea ei isi permit sa arunce in continuare, ca la nunta pe dedicatii, bani grei pt ucrainieni! Cum de veniturile ilicite ale Multinationalelor straine nu se ating nici macar cu o floare, este clar ca dupa alegeri, Coalitia antinationala care va castiga cu softurile Securitatii alegerile, va fi nevoita sa ia si pielea de pe romanii de rand, asta pe fondul unei inflatii galactice care va eroda la maxim veniturile si economiile romanilor! Vom vedea in toamna lui 2024, sau cel mai probabil in primele 3 luni ale lui 2025, daca rabdarea romanilor cu aceste bestii autohtone se va termina sau din contra, vor accepta saracia lucie si sclavia care li se pregatesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button