X

Mărturisitorii din temnițele comuniste, pomeniți, sâmbătă, la Aiud

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sâmbătă, 23 Martie, cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Aiud, va avea loc slujba de comemorare a martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste, a anunțat, pe Facebook,  Mănăstirea Văcăreștii Noi. 

„Acest eveniment a devenit deja o tradiție instituită de către Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, unul din ctitorii principali ai bisericii și monumentului din Aiud, care obișnuia ca în preajma praznicului Bunei-Vestiri, să săvârșească slujba de pomenire a martirilor, care și-au pierdut viața în numele credinței și dragostei de neam, în temutele închisori ale regimului comunist ateu”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, slujba va fi oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Programul pentru sâmbătă, 23 martie, este următorul:

  • ora 8.00: Sfânta Liturghie Arhierească
  • ora 12.00: Acatistul Sfinților Mărturisitori
  • ora 13.00: Parastasul

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Acești sfinți martiri și-au dat viata pentru credința in Hristos și au aparat neamul romanesc cu trupurile lor, au dus cea mai nobila și mai curata lupta pentru a-și apara credința strămoșească și tara lor mult iubită!!! ! Dumnezeu sa ii odihnească în pace, pe cei mai bravi luptători ai neamului românesc, biruitori în Hristos, care au biruit lumea și moartea împreună cu Hristos !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button