X

Prețul aderării la OCDE: România să nu mai exploateze zăcăminte noi de gaze

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), la care România se pregătește să adere, recomandă statului român să nu mai concesioneze perimetre noi de explorare de zăcăminte de gaze naturale, din rațiuni climatice. 

″În perspectivă, proiectele noi de explorare de zăcăminte de gaze naturale merg în contra obiectivelor de limitare a schimbărilor climatice. Scenariile indică că cererea globală de gaze, ca și cea de țiței și cărbune, ar trebui să înceapă să scadă înainte de 2030 pentru a fi în linie cu ambițiile climatice globale. Scăderea cererii de combustibili fosili ar putea majora riscurile comerciale ale proiectelor noi. România nu a mai concesionat perimetre noi de gaze naturale de peste un deceniu, însă Guvernul ar trebui să ia în considerare schimbările climatice și alți factori de mediu la luarea deciziilor de licențiere pentru proiecte viitoare de explorare de țiței și gaze″, se afirmă în studiu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Da, sigur, papusarii sataniști, Rotchilzii ucigași vor sa își conserve bogățiile furate goimilor, ca doar de, ei sunt stăpânii planetei, ai tarilor subjugate prin moneda, vorba celebrului străbunic satanist, fie-i tarana grea ca plumbul, inclusiv ai coloniei numite România și pentru asta planifica și proiectează tot felul de aberații gen poluare, schimbări climatice și le otrăvesc viata oamenilor cu tot felul de planuri si strategii malefice și antiumane, mergând pana acolo cu nerușinarea încât sa ceara extincția rasei umane in numele ipocritei protecții a mediului prin asa zisa scădere a carbonului, adică dispariția oamenilor.
    Ceea ce nu spun este faptul ca una din companiile lor, numita Chevron exploata gaze naturale prin fracturare hidraulica, o metoda de distrugere completa și chiar nociva a mediului, care distruge pânza freatica, deoarece otrăvește apa și provoacă cutremure de suprafață, dar când e vorba de interesele lor, papusarii aplica regula ” după noi potopul”. Deci sa ne scutească Bruxellu-lul si organizațiile astea de 2 bani de asa zise reguli de explorare și exploatare comandate de papusari a resurselor noastre. Resursele noastre trebuie exploatate numai de România, numai de companii românești, în folosul poporului roman și conform regulilor și strategiilor elaborate de statul roman și aprobate de poporul român.

  2. Și apropo, ca mi – am adus aminte, trebuie sa cerem și anularea contractului de privatizare a Petrom – ului, vândută de nevolnicul Adrian Năstase austriecilor, dar și recuperarea rezervelor de petrol și gaze cedate odată cu înstrăinarea Petrom-ului, deoarece contractul de privatizare s-a încheiat prin incalcarea
    prevederilor constituționale care prevăd ca resursele solului și subsolului sunt proprietate publica și nu pot fi înstrăinate. Pe cale de consecință și rafinăria Petrom unde se prelucra petrolul făcea parte din aceeași categorie de bunuri proprietate publica și era guvernata de aceleași reguli constituționale și nu putea fi înstrăinata.

  3. Nici Coloniile africane din epoca coloniala, nu erau mai umilite, mai spoliate si mai subjugate, decat Romania de astazi! Cum nu incercam deloc sa ne luam soarta in propriile maini, inseamna ca ne meritam soarta de iobagi pe plantatiile stapanilor straini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button