X

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea: România, țară bolnavă de CANCER. Avem 207.722 de pacienţi oncologici

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea, a declarat că în România sunt peste 200. 000 de pacienţi oncologici, ceea ce este „dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”, scrie Agerpres.

„Din păcate, avem 207.722 de pacienţi cu cancer şi tot din păcate avem 2.700 de copii şi vorbesc de copii minori care suferă de aceste afecţiuni oncologice, ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”, a spus Herdea.

Întrebată în ce situaţie este CNAS cu plata concediilor medicale, Herdea a răspuns ca acestea se vor plăti eşalonat.

„Concediile medicale se vor plăti eşalonat pentru că nu se pot face altfel. Plătim un procent în fiecare lună pentru a putea eşalona pe parcursul întregului an, de comun acord cu Ministerul de Finanţe”, a susţinut preşedintele CNAS.

Potrivit acesteia, evaluarea făcută la nivelul cabinetelor medicilor de familie se află la final şi s-au constatat „sub 1% derapaje”.

Herdea a spus ca verificarea medicilor de familie s-a făcut eşantionat.

Herdea a anunţat ca la nivelul CNAS, începând cu 1 martie, se va derula o campanie de comunicare către pacienţi în aşa fel încât fiecare sa înţeleagă ca o persoană asigurată are „drepturi şi obligaţii”.

„Dreptul la serviciu medical înseamnă şi obligaţie de a trece pe la medicul tău de familie în aşa fel încât sa poţi să îl ajuţi. Asta se face în toate ţările civilizate şi cred ca modelul vest european este de preluat şi la noi”, a susţinut preşedintele CNAS.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cartea Studiul China scrisă de T. C. Campbell, explică cu amănunte științifice cauzele bolilor societății în care trăim. Modul de alimentație, viață ruptă de natură, lipsa de mișcare, ca și curăția minții sunt factori ce influențează sănătatea.

    Autorul arată că medicina alopată nu are soluții pentru bolile cronice, dar oferă opt principii pentru alimentație și sănătate, care, aplicate, stopează și chiar vindecă boli.

    Renunțarea la produsele de origine animală este medicamentul pentru orice boală și, aceasta, coincide cu îndemnul Ziditorului nostru de a ne hrăni cu vegetale (Facere 1.29).

    Campbell explică cum cercetătorii sunt influențați de corporații pentru a le promova produsele. Așa s-a ajuns ca hrana actuală să fie toxică, să nu fie nutritivă și să fie cauzatoare ale bolile cronice cunoscute.

    Cartea se găsește în librării și pe internet.

    Industria agroalimentară, industria farmaceutică și statul formează triada toxică, cum o numește M. Hyman în Soluția pentru glicemie.

    Autorii expun suficiente motive ca sistemul actual de sănătate să fie reformat. Căci medicina alopată are mari lacune, iar școala alopată este incapabilă, datorită abordării reducționiste, să ofere sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button