X

Am plecat de la FSN în 1990 ca să revenim la FSN în 2024

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

FSN, sau Frontul Salvării Naționale, a fost prima formațiune, să zicem politică, care a apărut după revoluția din 22 decembrie 1989.  A devenit partid în 6 februarie 1990 și a câștigat detașat primele alegeri libere din 20 mai 1990. Ion Iliescu, din partea FSN, a câștigat alegerile prezidențiale cu 85%. Petre Roman a devenit prim ministru.

În martie 1992 a avut loc congresul FSN la care Petre Roman a fost ales președinte al partidului. A fost momentul scindării după ce opozanții lui s-au retras din FSN și au format FDSN, Frontul Democrat al Salvării Naționale. FDSN este PSD-ul de azi.

De partea cealaltă, în 1993, FSN și-a schimbat numele în Partidul Democrat, președinte fiind Petre Roman. Sediul central al PD era în Aleea Modrogan, nr. 1 din București.

În paralel PNL-ul s-a scindat și el de câteva ori. Așa au apărut PNL-AT, adică PNL Aripa Tânără, PL 93, adică Partidul Liberal 1993 și PLD, adică Partidul Liberal Democrat. PLD a fost condus de Theodor Stolojan, fost FSN-ist.

În decembrie 2007 PD a fuzionat cu PLD și așa a luat naștere PDL, Partidul Democrat Liberal. Care PDL a fuzionat cu PNL în 2014, noul partid păstrând numele de PNL, dar fiind dominat de membrii PDL. Sediul central al PDL din Aleea Modrogan a devenit sediul central al PNL. Acela a fost momentul în care PDL, adică urmașul FSN, a preluat PNL-ul, dar au decis să-i păstreze numele. Adică fostul FSN s-a vopsit în galben și a devenit PNL.

Iar acum cele două brațe ale fostului FSN s-au regăsit. PSD și PNL tocmai au anunțat că vor candida pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European și vor colabora la alegerile locale după ce au decis comasarea acestora.

Am plecat de la FSN în 1990 ca să revenim la FSN în 2024.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE