X

Guvernul Ciolacu a pregătit pe ascuns impunerea ”taxei pe soare”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Asociația Prosumatorilor si a Comunităților de Energie din Romania acuză Guvernul și ANRE că, în ciuda asigurărilor publice, în realitate deja se pregătește impunerea ”taxei pe soare”.  Astfel, prosumatorii care își instalează panorile fotovoltaice sunt obligați să instaleze un nou tablou sigilabil cu siguranțe, în care va fi instalat un contor pentru măsurarea autoconsumului.

”În ciuda asigurărilor din partea Guvernului, că nu va introduce așa numita “taxă pe soare”, ANRE a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor. Ca să poți obține certificatul de racordare ca prosumator este nevoie să adaugi suplimentar un tablou sigilabil cu siguranțe. În acest tablou sigilabil, urmează să fie instalat un contor pentru măsurarea autoconsumului. În unele cazuri acest contor a fost deja instalat.

Costuri inutile pentru prosumatori

Prosumatorii plătesc în plus pentru aceste echipamente fără să aibă beneficii sau să fie informați de rolul acestui contor pe autoconsum. De ce se instalează contoare suplimentare pentru măsurarea autoconsumului dacă Guvernul și ANRE nu intenționează să aplice “taxa pe soare”?

Premeditare și negare

Aceasta este o acțiune cu premeditare în care sunt implicate mai multe instituții ale statului. Guvernul a creat cadrul legal iar ANRE a început să pregătească infrastructura. În toată această perioadă au negat cu vehemență intenția de a introduce o astfel de taxă. Instalarea acestor echipamente suplimentare este o dovadă a intenției Guvernului și ANRE de a introduce această taxă absurdă.

Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie a solicitat membrilor săi să trimită fotografii cu astfel de instalații. Din sutele de imagini primite am identificat doua situații:

• în unele cazuri a fost instalat un “bloc de măsură sigilabil”.

• în alte cazuri au fost instalate inclusiv contoarele inteligente care sunt deja funcționale.

Infrastructura pentru taxarea autoconsumului se construiește în perioada în care Guvernul și Ministerul Energiei neagă intenția de a introduce “taxa pe soare”.

Taxa din 2026

În declarațiile oficiale, reprezentanții Guvernului și ANRE au încercat să acrediteze ideea că taxa pe soare poate fi aplicată doar începând cu 2026, dacă puterea instalată a prosumatorilor din România va atinge 8% din puterea totală instalată în România. Aceasta afirmație este falsă deoarece OUG prevede că cei care au beneficiat de finanțare (Casa Verde, Electric UP, etc) și cei care au peste 30 kW pot fi taxați în orice moment printr-un ordin ANRE. Încercarea de a promova ideea că este normal să taxezi autoconsumul din 2026 dacă puterea atinge 8% este o acțiune agresivă și nejustificată față de prosumatori. Nu este normal să taxam autoconsumul astăzi sau în 2026 indiferent de puterea instalată.

Directiva Europeana

O altă temă falsă promovată de autorități a fost aceea că introducerea “taxei pe soare” este o obligație a României de a transpune o directivă europeană. Menționăm că A.P.C.E. a solicitat un răspuns oficial din partea Comisiei Europene legat de această obligativitate. Răspunsul a fost clar și fără echivoc: România nu este obligată să transpună în legislația națională articolul care face referire la taxa pe soare.”, arată Asociația Prosumatorilor si a Comunităților de Energie

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Vor pune taxe pe orice, vor lua si pielea de pe romani! “Va vor lua totul!”(Arsenie Boca)! De aceea, va fi necesar ca si romanii sa introduca o “taxa pe viata” pt aceste bestii!

  1. Eu sunt puțin mai pervers… Nu dori moartea dușmanului tău. Fă în așa fel să și-o dorească singur. Așa că hai să facem campanie pentru introducerea TAXEI PE PROSTIE. Pun pariu că falimentăm cu această taxă președinția, parlamentul, guvernul, partidele și toate structurile demonice ale statului mafiot globalist. Zic și eu, nu dau cu parul… :-))

 2. De ce ștergeți comentariile ?? Sunteți susținătorii țiganului Ciolacu și ai tradatorului Ciuca ??? Care e problema dacă spus sa le plătească cei morți aceste taxe satanice?? Cu ce va deranjează pe voi ???

  1. Comentariul s-a dus automat la spam, probabil pentru ca ai folosit aceeasi adresa de email pentru 2 nume.
   Iar faptul ca ne banui ca suntem sustinatori de-ai lui Ciolacu sau Ciuca te cam face incompatibil cu acest site si te rugam sa ne scutesti de comentariile tale!

   1. Bra’o,mai dreptinformatorilor!I ați pus calusul Magdei, pen’ ca nu e da linia voastră Haurista !!Ați uitat mai dreptinformatilor cum v-a pus același calus în gura voastră guvernele lui SicaMandolina și Katz Afara mâța!,pe vremea Plandemoniei, când v-au cenzurat pen’ ca puteau, pen’ca voiau și pen’ca-si permiteau ???!!!Dreapta cumpanire,bro!

    1. Nu era nimic legat de AUR, măi xenofobule! I-am găsit comentariul la spam, pentru ca a comentat cu alt nume, folosind același email.
     Ne rezervam dreptul să ștergem doar comentariile ce conțin blasfemii, cuvinte obscene și antiromânești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button