X

România a cumpărat rachete antitanc germano-israeliene de sute de milioane de lei. Pentru Ucraina?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Compania Naţională Romtehnica, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale (MapN) şi care acţionează ca interfaţă între industria românească de apărare şi partenerii externi ai acesteia, a încheiat un acord-cadru pe 4 ani pentru cumpărarea de rachete antitanc. 

Valoarea totală a achiziţiei se ridică la peste 358 milioane lei plus TVA, adică mai mult de 426 milioane lei cu tot cu taxă.

Acordul-cadru de furnizare de rachete antitanc a fost semnat cu compania Eurospike GmbH, înregistrată în Germania. Aceasta este un joint-venture între producătorii germani de armament Diehl Defence (40%) şi Rheinmetall Defence Electronics (40%), plus o subsidiară olandeză a celui israelian Rafael Advanced Defense Systems (20%), conform Profit.ro.

Furnizorul va livra rachete model Spike LR2, de generaţia a 5-a, conceput de israelienii de la Rafael.

Înţelegerea a fost semnată de Romtehnica prin negociere directă fără publicare prealabilă, permisă de legislaţia în vigoare a achiziţiilor militare în mai multe situaţii.

Unde se duc aceste rachete? Cumva sunt transportate de tirurile care se întorc în Ucraina, după ce au distribuit cerealele în România?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Banditii astia damboviteni, in timp ce au produs prin furturile lor si prin procesele internationale pierdute o gaura neagra in buget si acum iau si pielea de romani prin taxe si impozite pe orice, exact ca intr-un jaf la drumul mare ca pe vremuri(inclusiv CASS de 10% pt depozite de peste 53.000 euro, pe langa impozitul de 10% din dobanda, care sunt cam la un sfert din inflatia reala–pt cei care nu stiu), ei platesc in continuare bani grei pe arme straine pe care apoi le doneaza staului ucrainean, calau al romanilor din Ucraina! Vad tot mai des prin magazine alimentare , oameni maturi(unii disponibilizati), dar mai ales pensionari care se uita la rafturi si nu cumpara mai nimic, datorita preturilor astronomice, iar unii dintre ei spun cu naduf: “daca-as putea i-as jupui de vii p-astia”(e clar la cine se refera) sau “i-as taia in bucati pe nenorocitii astia” sau alte versiuni! Intr-adevar, ei sunt constienti ca de unii singuri nu pot face nimic impotriva Sistemului, oricat de corupt si de slab ar fi acesta, dar in cazul unei Revolutii populare(tot mai probabila), o sa-i vedeti pe toti acesti oameni punand in practica tot ce acum spun printre dinti! Ii aprob 100%, pt ca acesti slugoi, talhari, asasini, bestii si Iude ale neamului, mai periculosi si mai nocivi pt noi decat toti dusmanii straini pe care i-a avut in decursul Istoriei, nu merita nici un pic de indurare din partea poporului roman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button