X

Mărturisitorul Valeriu Gafencu, pomenit la Târgu Ocna, la 72 de ani de la trecerea la Domnul (FOTO/ VIDEO)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mărturisitorul Valeriu Gafencu a fost pomenit, sâmbătă, 17 februarie 2024, la Biserica „Sf.  Împărați Constantin și Elena” din Târgu Ocna.

Duminică, 18 februarie, se împlinesc 72 de ani de la trecerea la Domnul a mărturisitorului Valeriu Gafencu.

„Și anul acesta am făcut pomenirea mărturisitorului Valeriu Gafencu la împlinirea a 72 de ani de când sufletul său s-a înălțat către Împăratul Ceresc. Cu acest prilej, un sobor de preoți împreună cu foarte mulți pelerini ne-am rugat împreună ca Dumnezeu să așeze în ceata drepților pe acest mărturisilor și pe toți cei care au pătimit în închisoarea de la Târgu Ocna”, a spus preot paroh Andrei Turcu.

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Targu Ocna a avut loc pomenirea mărturisitorilor care au suferit între anii 1947-1965 în așa numitul Spital 7 Penitenciar, anunță Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Manifestările au debutat vineri, 16 februarie, după-amiază, prin oficierea slujbei Vecerniei unite cu Litia și a Paraclisului Maicii Domnului.

Sâmbătă, 17 februarie, începând cu ora 08.00, au fost oficiate slujba Utreniei și a Acatistului, iar începând cu ora 09.30, sub propria părintelui arhimandrit Hariton Negrea, starețul mănăstirii Petru Vodă din Județul Neamț un sobor de preoți au oficiat Dumnezeiasca Liturghie. Printre părinții slujitori s-au numărat pr. Nicolae Zaharia, protopop al Protopopiatului Onești, și părintele Ioan Bârgăoanu, inspector eparhial.

La final, în cimitirul din proximitatea sfântului lăcaș, unde mulți dintre cei care au suferit moarte martirică în închisoare au fost înmormântați, s-a săvârșit slujba Parastasului de obște, în cadrul căreia au fost pomeniți toți cei care au pătimit în această închisoare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. „Pomenit”,bleah,de ecumenisti.Mi-e ciuda pe acești popi că se folosesc de numele sfinților ca să bage și ei capul în poză. Păcat că poporul îi urmează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button