X

Rezistența Bisericii în fața ideologiei LGBT. În Grecia, proiectul pentru legalizarea CĂSĂTORIEI între homosexuali intră la vot în Parlament, săptămâna viitoare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autoritățile elene intenționează să legalizeze căsătoria între persoane de același sex, un proiect pe această temă fiind deja depus și urmând să intre la vot în Parlamentul Greciei, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Proiectul, intitulat „Egalitate la mariaj civil”, prevede amendarea articolelor din legislaţia familiei cu privire la căsătorie din Codul Civil.

Concret, obiectivul proiectului este de „a asigura principiul de egalitate, extinzând posibilitatea de căsătorie pentru persoanele de acelaşi sex şi de a întări protecţia împotriva discriminării, în cadrul strategiei naţionale pentru egalitate a persoanelor LGBT”, a informat agenţia de presă elenă Ana, citată de Agerpres.

Acest proiect a fost legalizat în contextul în care, în Grecia,  parteneriatul civil pentru homosexuali este legalizat încă din 2015, însă pentru cuplurile homosexuale care au copii doar părintele biologic are drepturi asupra acestor copii.

Acum, chiar dacă Grecia legalizează căsătoria homosexuală, comunitatea LGBT tot protestează împotriva proiectului de lege care nu autorizează cuplurile de acelaşi sex să poată recurge la o mamă purtătoare, un drept rezervat doar femeilor singure şi cuplurilor heterosexuale.

Biserica Ortodoxă a Greciei a protestat față de acest proiect și s-a declarat total împotriva acestui text, despre care spune că deschide, de asemenea, calea spre dreptul de adopţie pentru cuplurile homosexuale.

Însă, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat, la începutul lui ianuarie, că acest proiect de lege ar urma să fie examinat în Parlament până cel târziu la mijlocul lui februarie, în pofida opoziţiei Bisericii.

„Vom asculta opiniile Bisericii, însă statul legiferează, el nu co-legiferează cu Biserica”, a declarat Mitsotakis.

Între timp, bisericile din Grecia sunt vandalizate cu mesaje pro-homosexualitate.

Biserică vandalizată. Fecale lui Ieronim (arhiepiscopul n.n.)! Suntem toți Gay

În România, discuția privind parteneriatul civil a luat amploare, în ultima perioadă fiind făcute presiuni pentru legalizarea parteneriatului civil între homosexuali.

Săptămâna trecută, la București, a fost lansată o campanie privind strângerea de semnături pentru organizarea unui Referendum pentru revizuirea Constituției pe tema Familiei și Dreptului la plata în numerar.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

 1. De la aceasta legalizare a cuplurilor de sodomiti in statele cu popoare ortodoxe, va veni si sabia asupra slugoilor si bestiilor aflati in fruntea acestor state! Pt ca si rabdarea lui Dumnezeu cu mizerabilii astia, are o limita!

 2. Nu așa mă,
  Domnul Domnilor
  Dumnezeul Dumnezeilor
  Are alte planuri cu noi,
  cu toți
  Când Grecia a aprobat căsătoria gay-lor
  Grecia a ARS
  uitați-vă în istoric (presei)
  ăsta-i mesajul pt sodomiști
  You Will Burn
  alt mesaj al nostru este
  NEVER ACCEPT

  A Mea Este Răzbunarea
  a spus Domnul
  deci nu avem voie să fim
  fanatici, extremiști
  așteptăm și ne rugăm

  până la o limită
  dacă intri în casa mea fără invitație
  ai să ieși prin budă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button