X

Șeful Asociației Ofițerilor în Rezervă: Fără suficienți rezerviști, va trebui reintrodus serviciul militar obligatoriu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După ce șeful Armatei, gen.  Gheorghiță Vlad, a avertizat că România are nevoie rapid de o nouă lege privind pregătirea populației pentru apărare, șeful Asociației Ofițerilor în Rezervă spune că se poate ajunge din nou la armată obligatorie, în lipsa unei actualizări a legislației actuale.

Șeful Statului Major al Apărării (SMA), generalul Gheorghiță Vlad, a explicat pentru Radio Europa Liberă că instituția are acum aproximativ 80.000 de militari profesioniști.

Ce nu precizează generalul este, însă, faptul că numai o parte a celor 80.000 de angajați ai Armatei este așa numita „forță combat”, adică militari pregătiți pentru luptă.

În proiectul de lege aflat la Comisiile de Apărare de la Camera Deputaților și de la Senat, Ministerul Apărării a propus ca tinerii de până în 35 de ani, bărbați și femei deopotrivă, să poată merge la Armată – cu statut de militari în termen voluntari – și să învețe să tragă cu o armă sau să supraviețuiască în medii dificile, de pildă.

Doritorii ar urma să facă pregătirea voluntar, precizează generalul (r) Virgil Bălăceanu, timp de patru luni, și ar urma să fie plătiți, la finalul stagiului, cu patru salarii medii pe economie. Banii ar veni de la Ministerul Apărării.

Șeful Armatei, generalul Vlad, ar dori ca cel puțin câteva mii de tineri români să învețe cât mai repede:

  • să tragă cu arma;
  • să se orienteze într-un mediu dificil;
  • să supraviețuiască într-un mediu dificil;
  • să știe să se protejeze împotriva armelor chimice;
  • să-și facă o decontaminare personală.

Aceștia ar urma să-i înlocuiască treptat pe rezerviștii care acum au, în medie, 48 de ani.

Șeful Armatei spune că unitățile militare au arme, uniforme și tot ceea ce mai este necesar pentru pregătirea militară a doritorilor.

Președintele Asociației Ofițerilor în Revervă, generalul (r) Virgil Bălăceanu, explică pentru Europa Liberă că proiectul de lege de la Parlament privind pregătirea populației pentru apărare prevede că foștii soldați și gradați (militarii cu grade mici) pot fi convocați pentru luptă doar până împlinesc 55 de ani.

După această vârstă, sunt considerați prea bătrâni pentru a lupta pe front, cu echipament de zeci de kilograme în spate.

Calculele arată că, în cel mult șapte ani, în 2031, Armata nu va mai avea rezerviști disponibili dacă această capacitate nu este întinerită rapid.

Așa se explică declarația de avertisment a șefului SMA, crede generalul în rezervă Virgil Bălăceanu.

În cazul rezerviștilor foști ofițeri și a maiștrilor militari, limita de vârstă pentru rechemarea în activitatea militară este de 63 de ani, adaugă președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă.

Generalul Virgil Bălăceanu a lucrat în Armată 40 de ani și a condus trei brigăzi diferite. Cu această experiență în CV, Virgil Bălăceanu avertizează: dacă Armata nu va mai avea rezerviști, atunci „va trebui să introducem serviciul militar pe timp de pace”.

El spune că eforturile Ministerului Apărării de a convinge mai mulți tineri să se apere nu au dat roadele așteptate.

„Din 2017, doar 3.000 de rezerviști noi au apărut din cei 10.000 pe care se miza”, adaugă generalul Virgil Bălăceanu. Indemnizația primită de aceștia de la stat a fost cuprinsă între 800 și 1.200 de lei pe lună.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. E foarte bine asa! Pt ca, atunci cand va veni momentul sa luptam cu bestiile si slugoii care ne conduc si, eventual cu trupele de ocupatie straine stationate aici(in caz ca acestea vor interveni de partea slugoilor), va fi nevoie de cat mai multi romani pregatiti dpdv militar!

  2. Să-i spună cineva lu’ Șefu la Asociație că pe meleagurile mioritice sînt f.f.f. mulți rezervişti.
    Adică au mari rezerve în a se supune trădătorilor de ţară.

    1. “…Turcia va fi lovita cu ferocitate și distrusa complet. Anterior rușii au invadat Georgia, Ucraina, Armenia și Azerbaidjan si au expulzat trupele americane. Vor fi invadate și cucerite pe rand la Nord toate țările nordice Finlanda, Norvegia, Suedia pentru că în timp ce acestea aparent păstrau o poziție neutră, au planificat cu mare succes in tarile lor o mare prigoana împotriva populației civile ruse. Dezastru care-l vor avea de suferit va soca intreaga omenire. Apoi, rușii vor invada Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România și Republica Moldova. Popoarele statelor ortodoxe din Balcani (sârbi, români, dar bulgarii???) se vor ridica să răstoarne guvernele lor (care ii transformase in sclavi), aliindu-se cu rușii…”Profetia unui parinte grec anonim din 2007,de pe Ortodoxinfo

  3. Starețul Dositei “Geogene” a spus în 2014 : ……… Când Rusia va lovi Ucraina și când conflictul se va aprinde cu adevărat, Rusia va coborî (spre sud) ca un Urs rănit, pentru a se răzbuna (pe Turcia) pentru ajutorul pe care l-a acordat Ucrainei și NATO……
    10. Starețul a spus pe 1 octombrie 2019:
    ,,În trecerea sa, Rusia spre Turcia va crea un “PERICOL” pentru NATO din aer, pe mare și pe uscat în Marea Neagră și în alte părți….”.
    11. Starețul a spus: între cele 3 conflicte-războaie, ar putea exista o lovitură turcească asupra Greciei – după o lovitură turcească asupra Greciei, Ciprul ocupat de turci va fi liber, turcii vor fi nevoiți să-și retragă trupele din Cipru pentru a închide o parte din multele fronturi pe care le-au deschis….. vor trebui să se confrunte printre altele cu Iranul!!! Ursul Rusesc, înfuriat de trădarea Turcilor în conflictul cu Ucraina, va coborî împotriva Turciei pentru a se răzbuna, se va prăbuși ca lava și va arde pe toți cei pe care îi va găsi în calea sa…”

  4. 𝑆𝑢𝑟𝑠𝑎: 𝑃𝑎‌𝑟𝑖𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝐼𝑜𝑎𝑛𝑛𝑖𝑠 𝐾𝑎𝑙𝑎𝑖𝑑𝑖𝑠 (1925 – 2009), 𝑝𝑎𝑔 120…☦️ “Oricât am încercat să-l prind pe nepregătite, Părintele Ioan nu mi-a spus niciodată nimic despre data predării orașului (Constantinopolul). Am tot insistat și am încercat să-l surprind relaxat în momente nesperate, dar Harul impenetrabil nu-i permitea să îmi dezvăluie nimic relevant. După un timp, însă, am aflat, printr-o altă cunoștință, că i-a dezvăluit că “vom lua Orașul în anul în care Paștele cade pe 5 mai”! (Paștele cade la această dată în 2024… Cine știe? Rămâne de văzut…)”

  5. Sunt informatii sigure ca rusii au in rezerva in Siberia efectivul a 30 divizii bine echipate si antrenate pentru lupta si ma intreb de ce le tine Putin in rezervă in loc sa le arunce in lupta pentru a pune capat acestui razboi de uzura din Ucraina. In plus, acesti luptatori, sunt foarte nemultumiti ca nu sunt folositi. Așteaptă Putin ceva sau va folosi asemenea trupe doar dupa alegerile prezidentiale din Rusia. Curioasă situația

  6. Ce vor pleca tinerii afara cand vor auzi de asa porcarie. Si ce va face dom’ general? Timite politia sa-i aduca fortat in tara?

  7. Ca sa mori pe front iti trebuie o cauza nobila, nu stiu cati dintre voi ati muri pentru interesele sua sau ale evreilor(jidanilor)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button