X

Cu e-Factura la „psihiatra învelită”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

E-Factura nu doar că dă bătăi de cap antreprenorilor și contabililor din România, care întâmpină probleme la încărcarea facturilor pe portalul electronic, dar provoacă și hohote de râs în anumite situații, cum este, de exemplu, modul în care s-au tradus anumite noțiuni din limba engleză, semnalează StartupCafe. ro.

De exemplu, în sistemul e-Factura, printre unitățile de măsură, apare și „psihiatra învelită”, având codul XSW, după cum a remarcat un utilizator de pe grupul de Facebook e-Factura România.

Bineînțeles că nu este nicio psihiatră acolo, nici învelită, nici dezvelită. E o traducere greșită a unor omonime din limba engleză, adică sunt cuvinte care în engleză au aceeași formă, dar înțeles diferit, notează sursa citată.

Standardul emis de Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE) indică, la codul „XSW- Shrinkwrapped”, „mărfurile ambalate într-o folie transparentă din plastic ce a fost înfășurată și apoi strânsă pe acele mărfuri (goods retained in a transparent plastic film that has been wrapped around and then shrunk tightly on to the goods).

„Shrink” mai înseamnă și altceva, în limba engleză, folosit în context informal: psihiatru sau psiholog. Iar „wrap” înseamnă și a înveli. Practic, e-Factura a tradus corect, dar a ales greșit omonimele din limba engleză și a dat peste „psihiatra învelită”, care, în limba română, nu are ce să caute, în mod normal, la Fisc.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE