X

VIDEO/ Protestele transportatorilor cuprind întreaga țară. S-au format coloane de camioane în București, Cluj, Bacău, Buzău, Suceava, Galați și Vâlcea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Transportatorii protestează în întreaga țară, miercuri, 10 ianuarie, mai multe coloane de camioane fiind formate în București, Cluj, Bacău, Buzău, Suceava, Galați și Vâlcea. 

Coloane de camioane pe autostrada A1 București- Pitești

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, de la kilometrul 13+500 de metri până la intrarea în DN Centura Bucureşti, traficul autovehiculelor este blocat miercuri de mai multe autocamioane ale transportatorilor rutieri care protestează, circulând cu viteză minimă.

De asemenea, s-a format coloană de autovehicule şi pe Centura Capitalei, între localităţile ilfovene Chiajna şi Bragadiru, anunță Agerpres.

Conform sursei citate, situaţii similare sunt prezente şi în alte zone ale ţării pe centurile marilor municipii, circulaţia rutieră desfăşurându-se îngreunat, cu viteză foarte redusă, pe alocuri blocându-se.

Buzău

În jur de 50 de transportatori şi fermieri se îndreaptă miercuri către Capitală pentru a lua parte la un protest declanşat ca urmare a scumpirilor poliţelor de asigurare RCA şi accizei la motorină.

Potrivit transportatorilor, inflaţia şi scumpirile generează costuri care le afectează activitatea economică şi competitivitatea în piaţă.

„Am organizat un protest spontan, transportatori şi fermieri. Ne îndreptăm către Capitală unde ne vom întâlni cu colegi din mai multe judeţe. Principala nemulţumire a transportatorilor este preţul RCA foarte mare în comparaţie cu statele din vestul Europei şi acciza la motorină. Ca şi ordin de mărime, o medie a poliţei RCA la noi este undeva la 3.000 de euro pe an, la un autovehicul cap tractor şi la un stat din vestul Europei este de până în 1.000 de euro, iar preţul accizei a crescut de la 1 ianuarie cu 30 de bani pe litru. Ţinând cont de faptul că am trecut o perioadă foarte grea din punct de vedere a inflaţiei orice cost pentru activitatea noastră a însemnat foarte mult. La un camion care consumă aproximativ 3.500 litri de motorină pe lună, 10 bani contează. Sunt diferenţe mari şi clar nu mai putem fi competitivi în piaţă”, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre transportatori, Alexandru Perţea.

Revendicările protestatarilor:

Principala solicitare a cărăușilor este plafonarea RCA în regim de urgență la 5.000 de lei pentru un camion în B0. Costul asigurării de răspundere civilă a crescut constant în ultimul an și este nevoie de intervenția autorităților pentru ca istoria să nu se mai repete, iar RCA să atingă valori uriașe, anunță Tranzit.

Apoi, se solicită amendarea OG 43/1997 privind toleranța la mase și dimensiuni și armonizarea acesteia cu regulamentul european 1100/2008 privind controalele în vămi și tarife de utilizare a rețelei de drumuri fără dublă taxare.

Alte revendicări vizează:

  • tratamentul nediscriminatoriu al angajaților din mediul privat în privința alocației de cazare;
  • aplicarea RO e-Transport doar la mărfurile cu risc fiscal ridicat, în conformitate cu prevederile directivei europene 112/2006;
  • elaborarea în regim de urgență a legii anti-dumping, promovată prin ordonanță de urgență, pentru eliminarea concurenței neloiale din toate sectoarele economice. Niciuna dintre asociații transportatorilor nu este implicată în organizarea protestului, astfel că nu avem informații despre cât va dura acesta ori dacă se va extinde și în alte județe.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Cum bugetul tarii a fost falimentat de catre Kurtos-Ciolacu si securistii din jurul sau care au capturat Romania si pe romani, e clar ca saracia lucie o va simti marea majoritate a romanilor, indiferent de preferintele politice, ideologice sau de consum! Mare atentie la urmatorul fenomen: atunci cand protestele si grevele vor deveni ample si se vor permanentiza in marile orase ale tarii , vom fi extrem de aproape de declansarea Revolutiei romanilor, iar singurul lucrul de care va mai fi nevoie pt aprinderea valvataii populare, va fi scanteia declansarii! De care se vor ocupa ori unii membrii ai unor servicii romane de informatii, ori anumite servicii straine care au interesul de a scoate Romania de pe orbita globalist-satanista a Occidentului Colectiv!

    1. Si care ar fi acele servicii straine care sa aiba interesul de a scoate Romania de pe orbita globalist-satanista a Occidentului Colectiv? Oare acele servicii straine nu au in atributii apararea INTERESULUI statului pe care il reprezinta? Sa nu ne imbatam cu apa rece!

      1. Bineinteles ca o fac in interes propriu, ca doar n-o sa moara de grija romanilor, dar uneori, un astfel de interes strain poate coincide cu cel al romanilor de rand, a caror tara si libertati le-au fost capturate de catre bestiile autohtone la ordinul satanelor din Vest!
        Sa nu uitam ca ceva asemanator s-a intamplat in 1918, cand romanilor li s-a permis sa faca Romania Mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button