X

VIDEO: Fermierii blochează Germania. Val de proteste în toată țara: Se alătură muncitorii din domeniul feroviar, șoferii de camioane și lucrătorii din HoReCa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Începerea anului 2024 vine cu mișcări de stradă.  Din 8 ianuarie, fermierii germani vor să protesteze la Berlin, împotriva Guvernului, nemulțumiți de eliminarea subvenției pentru motorină și de ridicarea scutirilor de taxe la impozitul pe vehicule.

Pe 18 decembrie 2023, peste 1.500 de tractoare au blocat circulația pe străzile Berlinului. De atunci, sute de utilaje agricole „circulă” așa în multe alte orașe germane în semn de protest.

Data de 8 ianuarie 2024 este crucială pentru că protestatarii vor ieși, din nou, în stradă. Ei vor păstrarea subvențiilor pentru motorina utilizată în agricultură și scutirea de impozite pentru vehiculele agricole și forestiere. Acestea sunt propuse pentru eliminare în urma unei decizii a coaliției de guvernare. Astfel, sunt așteptate mișcări de stradă în mai multe orașe din Germania. Conform unui articol apărut în Berliner Zeitung pe 28 decembrie, fermierii intenționează să protesteze până când Guvernul renunță să le impună orice măsură de austeritate.

Joachim Rukwied, președintele Uniunii Agricultorilor Germani, spune că protestele vor dura o săptămână, începând cu 8 ianuarie. O mare manifestație este programată la Berlin pe 15 ianuarie, chiar înainte de a se lua decizia Comitetului de buget al Bundestag cu privire la bugetul federal pentru 2024.

Dar „furia” nu se limitează doar la lumea agricolă. A ajuns și la muncitorii din domeniul feroviar și la șoferii de camioane care vor să se alăture mișcării de stradă. Și riscă să se extindă și să afecteze și domeniul HoReCa. În ciuda promisiunii din campanie a candidatului Scholz de a nu crește TVA, taxa a crescut de la 7 la 19% de la 1 ianuarie 2024. Guvernul anterior a redus TVA, acum trei ani, pentru a salva restaurantele de la faliment în timpul epidemiei de Covid. Se pare că acum a venit nota de plată, scrie Francesoir.fr.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button