X

Polonezii nu cedează: Embargoul asupra cerealelor ucrainene este pe termen nelimitat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul polonez a anunțat că embargo-ul asupra exportului de produse ucrainene va rămâne în vigoare pe un termen nelimitat, potrivit Evropeiska Pravda, cu referire la ministrul agriculturii al Poloniei, Cheslav Sękorski, citat de serviciul de presă al ministerului. 

”Frontierele nu vor fi deschise, perioada de embargo asupra produselor ucrainene este permanentă – până la anulare”, a subliniat ministrul. Potrivit lui Cheslav Sękorski, ”cele mai bune soluții sunt negocierile cu fermierii protestatari, dar punerea în aplicare juridică a oricăror cerințe necesită timp”.

”Nu există motive să credem că ceea ce am promis nu va fi pus în aplicare”, a adăugat Sękorski, care a declarat anterior că interdicția asupra importului de cereale ucrainene în Polonia va fi menținută până când vor fi elaborate reguli corespunzătoare la nivelul UE.

Vom reaminti, astăzi, 4 ianuraie, fermierii polonezi din organizația “Satul amăgit” au reluat blocarea punctului de trecere “Medîka-Șeghini” la granița cu Ucraina, începând cu ora 09:00. Potrivit liderului protestatarilor, Roman Kondruv, ei vor permite trecerea a trei camioane pe oră, în timp ce protestul  va dura până pe 3 februarie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button