X

Trădare națională a diplomației românești: Când a semnat România acordul cu Austria pentru primirea migranților și ce prevede acesta

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul a anunțat, miercuri, 27 decembrie, că România a ajuns la un acord politic cu Austria privind extinderea spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria la frontierele aeriene şi maritime, începând cu luna martie 2024. 

Anunțul, făcut prin intermediul unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor de Interne, a fost salutat de premierul Marcel Ciolacu (PSD) și de liderul PNL, Nicolae Ciucă. Presa a prezentat știrea ca o adevărată victorie a diplomației românești, trecând sub tăcere informații importante, precum data reală la care a fost semnat acordul cu Austria privind acceptarea migranților.

Comunicatul MAI

Miercuri, 27 decembrie, MAI a transmis un comunicat de presă pe tema Schengen, „pentru o corectă și oficială informare a opiniei publice”.

„În data de 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria și aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024, precum și discutarea în 2024 a aplicării acestuia la frontierele terestre în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin.

În consecință, pe parcursul zilelor de 26 și 27 decembrie au avut loc discuții pe canale diplomatice, între ministerele de interne, ministerele de externe, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la UE, asupra proiectului de decizie a Consiliului care să încorporeze juridic respectivul acord politic. Aceste discuții vor continua mâine, 28 decembrie 2023.

Materializarea acordului politic într-o decizie presupune acordul tuturor Statelor Membre UE, demers procedural care se va continua și mâine (joi- n.red), 28 decembrie 2023”, se menționează în comunicatul de presă transmis de MAI.

Ceea ce nu se precizează în comunicat este că deși Acordul Dublin este o propunere care datează din 2013, Guvernul României a aprobat un acord cu Austria în septembrie 2023, după cum semnalează Evadare.ro.

Astfel, prin Hotărârea nr. 890 din 20 septembrie 2023, Guvernul României a aprobat Acordul administrativ din 23 august 2023 între România și Austria.

România, obligată să răspundă la notificări în termen de 7 zile

„Atunci când, în conformitate cu articolele 23 și 24 din Regulamentul Dublin, o parte solicită celeilalte părți să accepte să reprimească un resortisant al unei țări terțe sau un apatrid care solicită protecție internațională, iar o astfel de cerere se face pe baza unui rezultat pozitiv transmis de sistemul de date Eurodac, autoritatea sa competentă va răspunde cât mai repede posibil și, în orice caz, în termen de șapte zile lucrătoare de la primirea cererii.

În cazul în care autoritatea competentă a părții solicitante nu depune cererea de preluare sau de reprimire în termenele prevăzute la alineatul (1), acea parte va fi considerată responsabilă în conformitate cu prevederile articolului 21 alineatul (1) sau ale articolului 23 alineatul (3) din Regulamentul Dublin”, se precizează la articolul 3 din Acord.

Acordul mai prevede că transferul migranților poate să fie făcut pe patru aeroporturi din România, respectiv pe Aeroportul Internațional Otopeni, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Cluj, Aeroportul Internațional Timișoara.

Acordul a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată și poate fi denunțat în scris, de oricare dintre părți, în orice moment. Acordul a fost semnat de ministrul  Cătălin Predoiu și de ministrul austriac Gerhard Karner.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Presa vândută prezintă un act major de trădare națională ca pe o victorie: intrarea României cu barca și avionul în Schengen din martie 2024.

    Prostituatele de presă îi citează copios pe nemernicii din coaliția PSD – PNL, care se întrec să se laude cu isprava, fără să se refere și la marea condiție pusă de Viena: să acceptăm deportarea pe teritoriul nostru din cei 50.000 de migranți ilegali aflați în Austria.

    Ca să ascundă acest crunt și umilitor adevăr, ziariștii folosesc sintagma vagă și misterioasă din comunicatul MAI, condus de omul sistemului, Cătălin Predoiu. Respectiv, că România „va aplica acordul Dublin”. Ca să înțelegem ce e în spatele acestei sintagme, trebuie să știm că am fost trădați în etape și tot baletul cu „negocierea” jucat de lichelele Ciolacu și Ciucă a fost de ochii lumii în ultimele luni. În mod mincinos și acești politicieni și lătrăii lor, gen Cristian Tudor Popescu, susțin că n-a intervenit nimic nou și că acordul era oricum. Fals.

    Acordul Dublin e o propunere care datează din 2013. Dar guvernele zdravene la cap nu l-au semnat sau l-au semnat doar cele care au interes să se folosească de el în dauna altora. Aspectul cheie, care ne interesează pe noi e că un invadator ilegal al Europei, care e prins într-o țară vestică (să zicem), poate fi dat înapoi altei țări europene prin care a trecut. Evident, dezavantajate sunt țările de la periferie și cu ieșire la mările sudice. Observați că din start a fost gândit ca să distribuie colonizatorii în interiorul uniunii, conform planului, nu să îi trimită în țările de origine, cum ar fi normal.

    Așadar, timp de un deceniu, acordul nu a fost aplicat României. E de domeniul evidenței, altfel austriecii nu ar fi avut de ce să ceară asta în negocierile recente, dacă aveau o presupusă bază legală încă din 2013. Doar că negocierile se purtaseră în secret în vară, acum era doar amețit publicul.

    Ei bine, abia în 20 septembrie 2023, Ministerul de Interne a semnat pe mutește acest acord bilateral cu Austria. Ticăloșia a fost ascunsă birocratic sub titlul de „Hotărârea 890 din 20 septembrie 2023 privind aplicarea Regulamentului UE 604 pe 2013”. (Cine ar fi putut bănui!?) Semnatari sunt Marcel Ciolacu, Bogdan Despescu, din partea MI și un secretar de stat din MAE, Traian Laurențiu Hristea.

    Abia în octombrie 2023, un blog juridic semnala în trecere că România a semnat acordul Dublin. Presa era ocupată cu alte scandaluri ca să observe. Hotărârea are un singur articol, aprobarea acordului din 2013, conform altei înțelegeri semnată la Viena în august 2023. Deci tot circul cu „negociem cu Austria, ne-a pus trei condiții, bla, bla… ” era praf în ochi. Nu mai negociau nimic, nici Ciolacu, nici Ciucă, nici Iohannis, pentru că deja semnaseră Diktatul de la Viena de astă vară. Ce să mai negocieze în decembrie!?

    Separat de această înțelegere cu Austria, România e constrânsă din 20 decembrie anul acesta și de alt acord al UE privind migrația. Acesta ne dă de ales: ori preluăm refugiați, ori plătim o sumă (neprecizată) în contul UE. Cred că bănuiți ce vor alege politicienii noștri hămesiți de fiecare dată.

  2. Practic, securistul mafiot Ciolacu urmareste sa puna in aplicare demonicul Plan Kalergi pt Romania, privind metisizarea populatiei romanesti! Sunt convins ca, in schimbul acestei inalte tradari, papusarii externi i-au garantat obtinerea mandatului de presedinte al Romaniei, acestui tigan borat si tradator!

  3. Problema e că ne exprimăm indignarea doar în scris, pe rețelele sociale sau pe grupurile Telegram și Whatssap. La protestele de la Ministerul Muncii din 17 noiembrie și 15 decembrie anul acesta, am fost 10 respectiv 11 oameni. Dacă nu agreați Noua Dreaptă, nu vă împiedică nimeni și nimic să organizați propriile proteste. La ce gravă e situația cu contingentul de muncitori străini, exclusiv din țări ne-europene, preponderent de religie islamică și de rasă arabă sau africană sau acum, cu trădarea de țară prin acceptarea imigranților primiți inconștient de țările vestice, ar trebui ca toți românii să fie în stradă, să nu contenească protestele în 2024. Noi (Noua Dreaptă) o să continuăm cu ieșitul în stradă (prima dată preconizez 15 ianuarie în față la Ministerul de Externe), cine v rea să ne urmeze bine, cine nu nu, dar exprimarea părerilor doar online nu va împiedica cu absolut nimic colonizarea țării. Nu știu dacă Biserica se roagă pentru ca neamul nostru să nu piară în acest fel, căci oricum nu am auzit să își exprime public poziția. Dar asta e, singurul preot cu “Crucea în frunte” la mar;urile ]mpotriva Pactului Global de Migrație din noiembrie-decembrie 2018 a fost părintele Emanuel Ganciu, Dumnezeu să-l odihnească în pace cu Drepții săi! Români, spuneți NU colonizării țării! Ieșiți în stradă, căci acest guvern de trădători (cât de cât) de acest lucru se mai teme, măcar pentru că e an electoral.

  4. Și eu cu mintea mea cea nepricepută, mă bucuram că nu intrăm în Schengen. “Ah e bine… încercarăm, nu ne primiră, acum ne putem sustrage și noi de la anumite obligații – cum ar fi exclusivitatea în relații externe cu UE și SUA, necesitatea de a ne înarma, inclusiv asta de a primi refugiați.” gândeam eu.

    Acest parvenit, și nu numai el, a reușit să spulbere și această speranță. Am mai făcut iarăși un rabat grav: primim emigranți – acești oameni care nu numai că nu vor să fie membri ai societăților noastre, dar vor să fie indivizi privilegiați. Și primim la schimb posibilitatea de a reduce cu o oră statul în aeroport când ne ducem în concediu, sau când se duc compatrioții noștri la muncă. Nu a fost oare de ajuns că am făcut rabat la toată treaba cu grânele ucrainiene și problema cu drenajul și întoarcerea spatelui unui aliat tradițional al nostru și într-un final distrugerea politicii externe a româniei. Păi de ce nu mijlocim SUA în treburile Europene când avem atâtea realizări pentru obiectivele NATO/EU?
    Păi nu numai Schengen ni se cuvenea. Dar și un fond acolo, un ajutor frățesc măcar între aliați ca să nu ajungem la a taxa și mai mult populația asta care abea se ridică și ea cum poate la un nivel uman de trai.

    Înțeleg că nu ține totul de noi. Dar urăsc toate acestea ce ni se întâmplă nouă. Îmi văd semenii mei cum muncesc cu hărnicie pentru traiul lor în companiile din Vest, și văd de asemenea cum vin oameni din îndepărtata Asie, din țări unde femeile sunt ținute pentru în cuști pe stradă, și te duci acolo ca la tonomatu de cafea, și iau acești străini și funcții și bani și proprietăți…
    Vă zic toate acestea ca să vă determin să vă iubiți semenii. Iar prin aceasta să trezesc și dorința de dreptate, de o Europă mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button