X

Proiectele privind autonomia, RESPINSE de Camera Deputaților, ajung în Senat, vineri. AUR: Transilvania, pământ românesc! NU există ținut secuiesc!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Senatul se întrunește, vineri, 29 decembrie, în calitate de for decizional, pentru dezbaterile și voturile finale asupra celor trei proiecte de lege referitoare la autonomie, pe care Camera Deputaților le-a respins joi. 

Este vorba despre proiecte referitoare la autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc (BPI 968), la Statutul autonomiei culturale a comunității maghiare din România (BPI 969) și la Lege cadru privind autonomia culturală a comunităților naționale (BPI 970), după cum a relatat RostOnline.

„Transilvania, pământ românesc! Astăzi spunem NU, NU există ținut secuiesc”, a transmis, joi, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Totodată, preşedintele AUR, George Simion, a declarat joi că deputaţii AUR au votat pentru respingerea proiectelor privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Autonomie nu o să fie niciodată. Suntem un stat național, unitar, indivizibil. Nu există autonomie teritorială pe teritoriul României. Punct! Toți deputații AUR au votat pentru respingerea acestor proiecte. O să fie respinse și la Senat. Dar ni se pare că este un joc între PSD și UDMR de a stârni tensiuni etnice”, a declarat George Simion.

Potrivit agenției MTI, cele trei proiecte de lege privind autonomia au fost initiate de Zoltán Zakariás, deputat UDMR, preşedintele Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT).

Unul este proiectul de lege-cadru privind autonomia culturală a comunităţilor naţionale, iar celălalt este statutul de autonomie culturală a comunităţii naţionale maghiare. Aceste proiecte de legi au fost elaborate în cadrul atelierelor de lucru ale Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT).

Cea de-a treia iniţiativă legislativă este Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, elaborat de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Teoriile slavilor privind originea românilor, sunt rasiste. Cine le-a reinventat? Interviu cu analistul de politică externă col (r) Tudor Păcuraru

    https://www.activenews.ro/stiri/Teoriile-slavilor-privind-originea-romanilor-sunt-rasiste.-Cine-le-a-reinventat-Interviu-cu-analistul-de-politica-externa-col-r-Tudor-Pacuraru-186518
    Moderator ( min 20.52): in anul 2024 “…noi ne vom ocupa de alegeri in timp ce altii se vor ocupa de resrierea geo-politica a Europei.”
    col. Pacuraru: “Sa vedem, trebuie sa avem o politica activa si treaza, ca sa nu ne aflam intr-un nou an 1940.”

    https://www.youtube.com/watch?v=66xvPKUXgUI
    Sârbii și bulgarii, cu ajutorul ungurilor au dat naștere altor teorii rasiste privind originile românilor. Ele sunt de folos noilor tendințe expansioniste, inspirate și încurajate de Moscova, privind crearea Ungariei Mari, a Serbiei Mari sau a Bulgariei Mari.

    Un interviu incitant cu colonel (r) Tudor Păcuraru, analist de politică externă

  2. fenomenul udemeresc( la care toti pun umarul in vederea perpetuarii acestui asa zis bau bau) smecheresc bufonic bubonic de care toti se distreaza si de care toti profita, macar pentru durata unui mandat.
    se uita ca cel care controleaza banii putin il doare de aceste “tendinte” politice fie ele si “nationaliste”.
    este o iluzie ca prin vot, prin luare de “atitudine ” sau cu … furcile se poate rezolva ceva.padurile au fost luate doar cu sprijinul anumitor etnii?Ei da ,acei beneficiari au si o anumita putere politica.
    Prin votul lor…”patriotic” parlamentarii vor amagi inca o data ( a cata oara?) pe aia de-i stampileaza pe obucata de hartie facand astfel sa fie uitate si iertate toate pacatele inclusiv cel de participare si complicitate la genocid. Si uite asa scorneala asta cu Mos Bau Bau functioneaza de vreo cateva decenii precum in epoca de haur functionau cele cu Mos imperialism-capitalism( in timp ce ei chiar erau parteneri de afaceri cu acesti capitalisti) sau Mos razboi nuclear.
    Si s-ar putea ca circul sa ia amploare prin cooptarea noilor etnii( de prin strafundurile Asiei) la tendinta de aparare “eroica” a pamanturilor “stramosesti”. daca vor acumula un anume capital probabil ca si ei vor deveni vasnici aparatori, ca deh strabuneii lor s-au batut samd.
    Se uita cu nonsalanta ca statele “nationale” au fost in principal opera celor care au avut un interes( cercetati mai bine apartenenta …pasoptistilor, unde s-au format si in spiritul caror idei).
    italienii secole de-a randul n-au avut un stat unitar si sta nu i-a impedicat sa o duca bine si a creeze atatea.
    Parca nu s-ar stie ca o mana de corporatii conduc toata smecheria si deasupra lor o alta mana de “alesi”. Restul e o furtuna intr-un pahar cu apa , daca nu este si aia imbuteliata si trimisa catre cei mai rasfatati de soarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button