X

Dan Puric: Au venit acum ăştia din Occident, ai căror strămoşi vindeau sclavi, să ne înveţe pe noi cum e cu toleranţa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Actorul și regizorul Da Puric a criticat starea teatrului românesc, despre care a spus că este „băgat la terapie intensivă” de către Uniunea Europeană, într-un dialog cu președintele CNC al AUR, senatorul Claudiu Târziu. 

„Teatrul, în România, este sedat, este băgat la terapie intensivă de principiile UE. Abia mai pâlpâie.

Sunt texte patologice, este un spațiu unde se poate întâmpla orice, pornografia are statut de manifestare liberă ca să infesteze matca sufletească a acestui popor. Se poartă comedioare de doi bani, stand-up-ul este practicat de persoane de o vulgaritate maximă”, a declarat Dan Puric.

Regizorul a continuat cu criticile la adresa Uniunii Europene, despre care a afirmat că „ucide libertatea” și s-a întrebat cu ce drept vin anumite organizații să vorbească românilor despre toleranță.

„Au venit mizeriile astea de dincolo să ne învețe cu toleranța? Ai vreun bunic care a vândut sclavi? Ai vreun bunic care a făcut doctrina comunistă? Și-atunci cum vii tu, de-acolo, să mă înveți pe mine? Că poporul român e atât de îngăduitor că era să iasă din istorie”, a explicat artistul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. hai sa lasam puricii mai ales aia de poarta sort cu compas si echer.
    despre ce toleranta vorbesti bai ala, matale ai avut pe cineva omorat de “eroii” imbracati in halate albe( romani de-ai nostrii). Astea-s texte ieftine, ca sa ridice prea golul unui popor care se lasa purtat de toate valurile.
    Au fost si aici sclavi, poate nenea este amnezic, etnia “defavorizata” chipurile acum( cersetori in occident si regi printre prosti- de atata toleranta) au fost cam sclavi la un moment dat pe plaiurile mioritice( parca Alecsandri ar fi fost unul dintre cei care si-au eliberat robii).
    Sunt destule piese pe scena in care nu este practicata aceasta vulgaritate despre care se pomeneste, mai cautati, sau v-a apucat un fel de pudoare victoriana.
    Cine vrea sa lupte impotriva aberatiilor occidentale ( din pacate reale) n-are decat sa faca precum ceidin Piata universitatii, dintre care unii audevenit martiri, noroc cu Sfintele Sinoade ca s-au “prins” la timp de starea lor “duovniceasca” . De la secera si ciocan la echer si compas si toate astea sub semnul… crucii. Hai nu zau. Prea prosti ne cred unii “alesi” ai neamului(mai corect de neam prost)
    totusi englezii( doar un singur exemplu) au realizat o integrala Shakespeare( la BBC) inegalabila. Ce au facut ai nostrii ca brazii, desi anumite varfuri sclipitoare sunt de necontestat, ele se opresc la un moment dat si asta nu din cauza aparitiei teoriilor la care face aluzie nenea.
    Faceti teatru de calitate, formati noi generatii, deschideti dragostea oamenilor pentru adevarata cultura, nu va mai plangeti de mila, ca si in cazul mult discutatului referendum pentru familie. Compozitorul rus Stravinsky aflat in exil in occident , a incropit o mica formatie de instrumentisti, mai toti voluntari si mergand din sat in sat , pentru o farfurie de mancare, a reprezentat ceea ce avea sa devina ” Povestea soldatului”. Stravinsky a intrat printre marile nume ale muzicii universale,dar a luptat pentru muzica, stiind cum sa se apere de ororile razboiului, fara prea multe scuze si tapi ispasitori,fie ei si ideologici.
    Sau era mai bine in epoca de aur, cand bine prost treaba mergea si vorba aia prea incetatenita , tot de securistoizi , se mai gasea… bre…erau d’aia de aveau 2-3 frigidere pline. Probabil de aia astazi ne gasim in prezent in actuala stare. Mai cautati vinovatii, poate peste vreo 30 de ani o sa ajungeti la o concluzie. Sa fie una corecta fara a mai gasi, sau cauta tot felul de scuze. Un alt caz din marea muzica, Monteverdi trebuia sa rabde luni de zile pana sa scoata un banut ca sa-si incalzeasca incaperea si sa aibe ce sa puna in gura. Nimeni nu a mai reusit sa se ridice la nivelul sau din minunatele sale madrigale. Si mai in toate epocile au exista si aberatii ideologice si dusmani si lipsuri. Deci nu asta ar fi problema,multi artisti s-au batut chiar si cu cenzura. Cat despre toleranta, sa nu ne mai culcam pe lauri, ca suntem cei mai ce si asa si pe dincolo, in orice padure exista si uscaturi, si sa nu inceapa incendiul de la atata prea-marire
    Doamne ajuta

  2. Poate car fi recomandat ca D Puric sa nu mai manance rahat….. in Tara Romaneasca, si in Moldova au existat robi (intre robie si sclavie existau multe similaritati dar si cateva diferente); acesti robi erau detinuti de manastiri, Curtea Domneasca (robii domnesti, respectiv manastiresti) sau de boieri (robii boieresti) si folositi la munca pamantului pe mosiile manastiresti, domnesti sau cele particulare – boieresti; robii erau in marea lor majoritate tigani (din randul acestora multi erau meseriasi – datorita mestesugurilor pe care le cunosteau din tata in fiu ,de ex – prelucrarea metalelor), dar si din randul prizonierilor turci. De abia in sec 19 au aparut legi care aboleau robia.

    1. De când lucrau țiganii pământul și aveau și meserii?? Nu cred ca țiganii făceau astfel de munci și nici meserii nu știau. Am văzut ce muncitori sunt ! după ce au fost eliberați s(au ocupat mai cu vrăjitoria și cu hoția și cerșetoria. Iar în ce privește robia, robi au fost țăranii români, nu țiganii. Ei au muncit pamamtul , pe mosiile boierilor și ale mănăstirilor,, nu țiganii !!!

      1. da ? si atunci de unde apelativele incetatenite: t. caldarar, t. tinichigiu si altele, daca cineva isi aminteste mai multe sa completeze lista.
        a, in plus erau si lautari si unii chiar foarte buni, si asta este o meserie chiar daca unii o discrediteaza
        i-am vazutin epoca “de aur” vanzand ceaune si cred ca ei le si fabricau. Nu prea pare plauzibil ca atuncile importa cineva, dar mai stii.
        Daca va aflati doar in treaba sau cu “treburi” lasati-o mai moale.
        Mai bine distrati-va putin cu sketch-ul umoristic al diverstisilor -aka nemuriciul cu dezrobirea tiganilor. E destul de reusit. pacat ca nu prea mai suntla nivelul de inainte. https://www.youtube.com/watch?v=jSgOlbpbfho
        chestia cu furatul si alte alea din pacate e adevarata dar iarasi nu pentru toti.
        Sistemul mai ales ala comunist i-a constrans pe multi sa se “integreze” in campul muncii. oricum suntmulte scrieri din preajma eliberarii lor asa ca poate sunt credibile, pentru edificare cititi-le.

      2. Munceau înainte și dacă nu erau robi. Societatea de atunci nu înghițea bagabonți, mafioți. În nici un caz nu le plătea cineva ceva gen ajutoare.

  3. Terminați cu țiganii că au fost sclavi
    Putori au fost
    Putori sunt
    Putori au să moară
    Ați văzut vreodată țigani să muncească la sapă ?
    Atât știu, bișniță combinată cu păcăleală
    Linguri și tigăi
    Manele și lălăială
    În anii 90 Franța ne cerea să-i integrăm pe țigani
    Acum să vedem cum integrează Franța pe marocani
    Olandezii au fost vânzători de sclavi, au rupt Africa și Asia iar acum trebuie să ascultăm de tribunalul de la Haga
    Păi, să nu-i trimiți la dracu pe toți
    Am intrat în Europa ca parteneri nu să fim groapa de gunoi a Europei
    Nici să stăm capră
    Din 8 Decembrie 2022 nu am mai alimentat la OMW -Petrom
    Să-i ia dracu și pe Ausrieci, Ruși,Unguri,Ucraineni, Turci, Tătari
    Etc.
    Bunicul meu a fost în război și lagăr la Ruși dar tot pe Americani îi înjura pentru că ne-au bombardat și ne-au lăsat pe mâna porcilor.
    Așa că
    Mi-e greață de trădători .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button