X

NBC: Xi l-a informat direct pe Biden că va prelua Taiwanul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele chinez Xi Jinping i-a spus fără menajamente președintelui Joe Biden, în timpul recentului lor summit de la San Francisco, că Beijingul va reunifica Taiwanul cu China continentală, dar că momentul nu a fost încă decis, potrivit dezvăluirilor făcute postului american NBC de trei actuali și foști oficiali americani. 

Xi i-a spus lui Biden, în cadrul unei întâlniri de grup la care au participat o duzină de oficiali americani și chinezi, că preferința Chinei este de a lua Taiwanul pe cale pașnică, nu prin forță, au declarat oficialii.

De asemenea, liderul chinez a făcut referire la predicțiile publice ale liderilor militari americani care spun că Xi intenționează să cucerească Taiwanul în 2025 sau 2027, spunându-i lui Biden că se înșală, deoarece nu a stabilit un termen, potrivit unor oficiali informați despre discuții.

Oficialii chinezi au cerut, de asemenea, înaintea summitului, ca Biden să facă o declarație publică după întâlnire în care să spună că SUA sprijină obiectivul Chinei de unificare pașnică cu Taiwanul și că nu sprijină independența Taiwanului, au spus oficialii. Casa Albă a respins cererea chineză.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate a refuzat să comenteze, pentru NBC.

Avertismentul privat al lui Xi către Biden, deși nu diferă în mod semnificativ de comentariile sale publice din trecut privind reunificarea Taiwanului, a atras atenția oficialilor americani deoarece a fost transmis într-un moment în care comportamentul Chinei față de Taiwan este considerat din ce în ce mai agresiv și înaintea unor alegeri prezidențiale potențial cruciale în Taiwan luna viitoare. Oficiali familiarizați cu discuția dintre Biden și Xi l-au descris pe liderul chinez ca fiind direct și sincer, dar nu conflictual, mai relatează NBC. (B.I.)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button