X

Biden încearcă disperat să sperie republicanii, pentru a debloca fondurile către Ucraina: Dacă Putin va câștiga în Ucraina vom ajunge în război cu Rusia – “vom vedea trupe americane care luptă cu trupele rusești”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Joe Biden a vorbit după un summit video cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și liderii națiunilor G7 pentru a discuta despre cum să susțină ajutorul occidental pentru Kiev, scrie Le Monde. 

Biden a încercat să-i convingă pe parlamentarii americani care nu vor să aprobe ajutorul militar pentru Kiev, avertizând că președintele rus Vladimir Putin nu se va opri cu Ucraina și ar putea chiar să intre în conflict cu NATO.

Democratul Biden a spus că este gata să facă un „compromis semnificativ” cu republicanii care blochează asistența Ucrainei în valoare de 60 de miliarde de dolari, în timp ce aceștia caută măsuri dure împotriva migranților de la granița cu Mexic. „Acest lucru nu poate aștepta”, a spus Biden într-un discurs pasionat, televizat, de la Casa Albă. „Sincer, cred că este uimitor că am ajuns în acest punct în primul rând, în care republicanii din Congres sunt dispuși să-i ofere lui Putin cel mai mare cadou la care ar putea spera”.

Biden a vorbit după un summit video cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și liderii națiunilor G7 pentru a discuta despre cum să susțină ajutorul occidental pentru Kiev în timp ce se luptă cu invazia lansată de Rusia în februarie 2022. Zelensky i-a avertizat pe lideri că Moscova mizează pe faptul ca unitatea occidentală o să se „prăbușească” anul viitor și a spus că Rusia a intensificat presiunea asupra primelor linii ale războiului.

Vorbind în Sala Roosevelt, lângă portretul președintelui din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, Franklin D. Roosevelt, Biden a avertizat că dacă Putin va câștiga în Ucraina „nu se va opri aici”. „Dacă continuă și apoi atacă un aliat NATO… atunci vom avea ceva ce nu căutăm și pe care nu îl avem astăzi: trupe americane care luptă cu trupele rusești”.

Zelensky a anulat în mod neașteptat o apariție planificată cu videolink cu senatorii americani marți, în care urma să fi făcut apel pentru continuarea finanțării.

Senatul urmează să organizeze un vot procedural miercuri mai târziu cu privire la un pachet de urgență de 106 miliarde de dolari care include asistență pentru Kiev plus ajutor pentru războiul Israelului cu Hamas și pentru securitatea frontierei.

„Compromisuri semnificative”

Dar republicanii din Senat condiționează sprijinul pentru finanțarea suplimentară a Ucrainei de acceptarea de către democrații lui Biden a reformelor sistemului de azil și a înăspririi securității la frontieră – măsuri pe care democrații le-au respins deja.

Dezbaterea a devenit din ce în ce mai proastă, unii senatori republicani ieșind marți dintr-un briefing secret. Chiar dacă i-a criticat pentru poziția lor „extremă”, Biden a întins o ramură de măslin republicanilor în această problemă. „Sunt dispus să fac compromisuri semnificative la graniță”, a spus Biden miercuri. „Sunt gata să schimb politica”.

Casa Albă a avertizat că Statele Unite vor rămâne fără bani pentru mai mult ajutor Ucrainei până la sfârșitul anului dacă Congresul nu ar aproba noi fonduri pentru Kiev. Departamentul de Stat al SUA a anunțat separat miercuri o tranșă suplimentară de 175 de milioane de dolari din nou ajutor pentru Ucraina, inclusiv rachete, obuze, rachete și muniție prețioase HIMARS.

Ezitarea în acordarea finanțării subliniază semnele că sprijinul occidental pentru Ucraina se destramă exact în timp ce contraofensiva Kievului se estompeaza și forțele lui Putin fac eforturi pentru noi câștiguri. Ofensiva Ucrainei a folosit arme occidentale în valoare de miliarde de dolari, dar linia frontului abia s-a schimbat în mai mult de un an, iar atacurile rusești de-a lungul frontului s-au intensificat.

Putin a semnat săptămâna trecută un decret de creștere a forțelor ruse cu 15% pentru a sprijini invazia sa în Ucraina, mărind armata cu aproximativ 170.000 de oameni. Moscova a dat recent semne despre un posibil acord de pace, deși unul care implică o Ucraina neutră și micșorată, care ar fi imposibil de înghițit pentru Zelensky.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button