X

În Târgu Mureș a fost amplasat cel mai controversat brad de Crăciun din țară. „Gunoi cât casa, dar e bine că avem în centru brad din preșurile bunicii!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Luni, 4 decembrie, în centrul municipiului Târgu Mureș a fost montat un așa-zis brad de Crăciun, care pare făcut din preșuri, fulare sau tot felul de petice.

Bradul, care seamănă mai mult cu un cort, are o structură metalică, în jurul căreia au fost prinse diferite textile, de unde și prima impresie că este un brad din preșuri.

În scurt timp, imaginea bradului a devenit virală, iar comentariile, nu prea favorabile acestui proiect, au invadat rețelele sociale.

Iată câteva exemple de comentarii:

„Mulțumim frumos, domnule primar, doar cu ocazia asta vor înțelege și copiii noștri în ce locuiesc indienii”.

„Gunoi cât casa dar e bine că avem în centru brad din preșurile bunicii!”

„Crăciunul este despre Hristos. Altfel, poate fi orice eveniment.”

„Pomul ăsta de iarnă se face din covoare că sunt invitați indienii apași. Invitatul principal va fi Winnetou. Acolo se vor face urările de sărbători.”

„Foarte frumos, seamănă cu un coif de clovn!”

Explicația oficială:

Reprezentații Asociației Kult Alternativ au explicat pe Facebook că este vorba despre „un brad de Crăciun tricotat manual, care unește indivizi și comunități”.

„La inițiativa unei organizații civile, bradul de Crăciun de anul acesta este un simbol al unității, care transcende diferențele individuale, politice, naționale și culturale.

Moto-ul festivalului nostru este „Poveștile ne leagă!”, iar acest slogan ne încurajează să îndrăznim să ne conectăm cu noi înșine și unii cu alții, pentru a putea încetini ritmul prea alert al vieții și pentru a ajunge la propria noastră poveste. Credem că mulți oameni mici, în multe locuri mărunte, dacă fac lucruri mici pot schimba fața lumii!”, au precizat organizatorii.

Potrivit acestora, în septembrie 2022, Festivalul Cultural Alternativ Kult s-a adresat unor organizații sau indivizi să tricoteze sau să croșeteze un fular de festival comun, format din piese cu lățimea de 20 cm.

Inițiativei i s-au alăturat persoane fizice, familii, organizații civile, grupuri de dans, companii multinaționale, firme mici şi mijlocii, grădinițe, universități, asociații, primării şi personalități publice, formații din țară şi de peste hotare. Fularele au sosit din Statele Unite ale Americii, Ecuador, Mongolia, Germania, Austria, Ungaria, Anglia, Suedia și Danemarca.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Māi, baieti nu puteti da jos acest “brad”?!?! Un mic foc, sau o pereche de foarfece…..gasiti voi o solutie sa va descotorositi de el…..’

  2. Nu este vorba nici despre covoarele bunicii, nici despre indienii apași. Hai să spunem lucrurile pe nume: acela este un steag ELGIBITIST sub formă de brad. O spune și numele asociației respective, dar cine are ochii ținuți să nu vadă… Este cea mai clasică formă de manipulare satanistă, în care simboluri satanice sunt dispersate în societate peste tot, cât mai des, rareori în forma exactă a produsului ideologic, ci mai curând în forme asemănătoarea care să genereze ușor-ușor NORMALIZAREA ideologiei respective. Băi Kult Alternativ satanic, NU NE-AȚI PROSTIT! Marș afară din România, inapoi la satana voastră de la Bruxelles! Apropo, cine-i finanțează pe ăștia? Și oare… Viktor Orban știe ce fac soroșiștii ăștia? Că poate-i spunem noi dacă nu dispare porcăria aia repede la gunoi, nu mutată în Cetate. Iar anul viitor la alegerile locale să-și aducă aminte târgumureșenii că li s-au dat PREȘURI de Crăciun și să-l pună pe primar și camarila lui de oengeuri PE PREȘ. Doamne-Ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button