X

Președintele bulgar a blocat transferul blindatelor către Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele bulgar Rumen Radev a respins legea privind ratificarea acordului privind furnizarea gratuită a vehiculelor blindate dezafectate către Ucraina și a returnat-o parlamentului pentru discuții ulterioare. Acest lucru a fost raportat pe site-ul șefului statului.

„Sunt ghidat de convingerea că siguranța, sănătatea și viața cetățenilor bulgari trebuie să fie o prioritate de vârf”, a explicat el.

Radev și-a motivat decizia spunând că deputații nu erau suficient de familiarizați cu parametrii specifici ai donației, ceea ce îi privează de posibilitatea de a evalua în mod obiectiv dacă Bulgaria și-a pierdut necesitatea acestei tehnologii.

Potrivit acestuia, atunci când parlamentarii au luat decizia de a transfera vehicule blindate la Kiev, nevoile grănicerilor, pompierilor și forțelor de ordine nu au fost luate în considerare. În special, vehiculele blindate de teren ar putea fi folosite pentru a proteja granița cu Bulgaria și pentru a oferi asistență populației în timpul dezastrelor și accidentelor, inclusiv în zonele greu accesibile.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button