X

Basarabia: A fost pusă piatra de temelie a Catedralei şi a Centrului Cultural Românesc, la Bălți. Paraclisul va avea hramurile „Duminica Sfinţilor Români”, Sf. Ierarh Nicolae și Sf. Nectarie de la Eghina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vineri, 1 decembrie 2023, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți de pe ambele maluri ale Prutului, slujba de sfinţire a pietrei de temelie a Paraclisului episcopal din Bălți.

„Este vorba de catedrală, centru administrativ, centru cultural, acest paraclis care va mai rămâne pentru o perioadă, un monument. Toate aceste elemente, suntem siguri, vor ajuta pe o parte din frații noștri să descopere adevărul, pentru că va fi un monument care ne va aminti de istoria noastră, pe de altă parte va fi un spațiu pentru rugăciuni”, a spus PS Antonie, Episcop de Bălți, anunță TVR Moldova.

Paraclisul episcopal va avea hramurile „Duminica Sfinţilor Români”, „Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei” și „Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina”, a anunțat, pe Facebook, Episcopia de Bălți.

Potrivit sursei, din dorința de a dimensiona activitatea pastoral-misionară în partea de nord a Republicii Moldova, Episcopia de Bălți a achiziționat în anul 2021, cu ajutorul Statului român, un teren cu suprafața 71,35 ari, pe strada Burebista nr. 10, unde va fi ridicat viitorul Ansamblu Episcopal Bălți (Catedrală, Sediu Episcopal, Centru Pastoral – Cultural, Clopotniță, Aghiasmatar, Monument).

„Episcopia de Bălți (fosta a Hotinului) nu a renunțat şi nici nu înţelege să renunţe vreodată la proprietățile sale din perioada interbelică, pe care le va recupera pe cale legală, printre care și Catedrala „Sfinții Constantin și mama sa Elena” și reședința episcopală din Bălți, construite de vrednicul de pomenire Mitropolit Visarion Puiu, care a păstorit, la Bălți, între anii 1923 -1935”, se menționează în comunicatul transmis de Episcopia de Bălți.

În cuvântul său, PS Antonie a mulțumit PCuv. Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor, și firmei de construcție „Marsharcon” din municipiul Bălți, fără de ajutorul cărora nu se putea începe ridicarea paraclisului episcopal.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button