X

Kelemen Hunor lansează mesaje șovine în America

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit preşedintelui UDMR, anul 2024 poate fi un an decisiv pentru maghiarii din România datorită alegerilor, prin urmare, cu ocazia vizitei sale la Washington, a cerut membrilor comunităţii maghiare din SUA să atragă atenţia reprezentanţilor aleşi asupra evoluţiei drepturilor minorităţilor în România.

Hunor Kelemen a luat cuvântul vineri, ca invitat, la evenimentul de sfârşit de an al Coaliţiei Maghiare din America, şi a avertizat cu privire la intensificarea unei forţe politice extremiste “antimaghiare, antisemite şi antidemocratice” în România. El a spus: războiul ruso-ucrainean a răscolit “în zona de periferie” temeri despre care s-a crezut că sunt depăşite.

Ameninţarea pe care o reprezintă extremiştii nu se află deocamdată pe “radarele” SUA, deoarece de peste ocean se vede “imaginea de ansamblu”: partidele politice mainstream care împărtăşesc valorile occidentale – a formulat el.

Hunor Kelemen şi delegaţia UDMR, în cadrul vizitei de mai multe zile la Washington, a avut întâlniri organizate de Fundaţia Maghiară pentru Drepturile Omului cu membri ai Congresului şi ai Departamentului de Stat, pe lângă acestea au vizitat şi instituţii de analiză importante din SUA. În timpul întâlnirilor i-au rugat pe factorii de decizie din SUA au fost rugaţi să reamintească decidenţilor români importanţa respectării drepturilor minorităţilor – a declarat Hunor Kelemen, adăugând că în România se acordă atenţie la ceea ce se spune la Washington.

În cadrul unui eveniment dedicat diasporei, organizat la misiunea diplomatică ungară, Ambasadorul Ungariei la Washington, Szabolcs Takács a vorbit despre noua iniţiativă a guvernului ungar, programul dedicat spaţiului virtual naţional, care va fi lansat anul viitor şi va oferi maghiarilor din diasporă acces la programele mass-mediei publice. El a adăugat că acest lucru va contribui, de asemenea, la consolidarea identităţii maghiare.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button