X

OPINIE: Cherecheș executat de serviciile române anti-românești, pentru discursul său naționalist

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„În emisiunea lui Robert Turcescu de azi de la „HAI România!”, jurnalistul Ion Cristoiu a emis o părere cu totul distinctă, de gazetar cu experiență, asupra fugii primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș: A FOST O OPERAȚIUNE. „Totul a fost organizat în așa fel încât să pară neorganizat”, perspectivă care ne denotă o practică a serviciilor speciale”.

„Totodată, folosirea acestui termen de către experimentatul ziarist ne-a adus aminte de un discurs fără precedent, probabil, în întreaga istorie politică a României, venit din partea unui demnitar ales. Astfel, în urmă cu 4 ani, primarul Municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, a ținut un discurs memorabil cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea primelor unități ale Jandarmeriei Române în partea de vest a țării. La 1 iunie 1919 a avut loc organizarea acestor unități în Transilvania eliberată după modelul existent în restul țării.

La împlinirea Centenarului acestui act, Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a spus că șefii instituțiilor care ar trebui să apere România, de la Jandarmeria Română la SRI și Armată, „poartă uniforma altor state” pe sub cea a statului român.

Acesta a mai zis că „țara este condusă din Vest și mai din Vest” (ceea ce înseamnă din Est) și de-acolo își iau gradele și salariile șefii instituțiilor de forță. El a făcut trimitere la cei care au alte nume decât românii și conduc românia, cum ar fi Klaus Iohannis, Renate Weber, sau, la acea data, Eduard Hellvig, plus, apoi, Ludovic Orban: „Președinte, șefi de instituții importante, de la SRI de la Avocatul Poporului, au niște nume care n-au de-a face cu Grigore Ardelean, Mureșan Vasile sau Popescu Viorel.”, a spus actualul fugar.

Cătălin Cherecheș este primar în Baia Mare din 2011, la fiecare scrutin fiind votat de peste 70% dintre cetățenii care s-au prezentat la urne. Deși DNA l-a trimis în judecată pentru o presupusă luare de mită denunțată și acesta era deja încarcerat, Cherecheș tot a fost votat de 70% dintre cetățeni. Cherecheș a fost scos din Penitenciarul Gherla din Cluj special pentru a depune jurământul.

După o ceremonie de 15 minute, a fost dus cu escorta înapoi în arest. Cherecheș a mai fost învoit pentru a participa la mai multe slujbe religioase și la înmormântarea arhiepiscopului Iustinian Chira. De fiecare dată a fost primit de zeci de simpatizanți. Abia în mai 2017 el și-a putut relua funcția de primar, după ce Curtea de Apel Cluj i-a înlăturat definitiv restricția.

„Dragi băimăreni, dragi maramureșeni, onorați jandarmi, Vă spun la mulți ani cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea/organizarea Jandarmeriei în această parte a României și de fiecare dată, mă uit la dvs, cei care sunteți în fața mea și cei care sunt în spatele meu.

Văd de foarte multe ori câteva diferențe: prima este că cei din spatele meu aleg să stea cu jumătate de metru mai sus decât dvs, cealaltă fiind este că – pentru că vorbim de arme, de uniformă – cei care conduc instituțiile precum Jandarmerie, Poliție, SRI, Armată, SIE și alte entități care trebuie să apere această țară, dacă-i dezbraci de uniformă, o să vedeți că poarta uniforma altor state și nu a statului român. Am toată încrederea în dvs, în cei care sunteți coloana vertebrală a Jandarmeriei, așa cum sunt și colegii dvs, pilonii principali ai instituțiilor pe care le reprezintă și în cadrul cărora muncesc.

Această țară este o țară de slugi, iar slugile sunteți dvs și noi, iar nu cei care conduc instituțiile.  Ei își iau salariile și gradele din altă parte: ori din Vest, ori din și mai Vest.

Pentru că vorbim de Ștefan cel Mare, suntem datori să ținem această sabie ridicată și sub această sabie să ne așezăm toți cei care mai credem în această țară, cei care mai credem în România și cei care mai credem în români.

De fiecare dată, aproape în fiecare zi, credem în ceilalți mai mult decât credem în noi. De fiecare dată venim și facem festivități în care într-o falsitate debordantă povestim despre cât de buni, frumoși și performanți suntem, când de fapt nu suntem nici buni, nici frumoși, nici performanți.

Dar nu pentru că nu vrem noi aceste lucruri, ci pentru că bocancul altor state este pus pe gâtul românilor.

Și asta la 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei aici în Ardeal și mai ales – așa cum spunea doamna care coordonează Arhivele Statului în Maramureș – și românii puteau să se încadreze în Jandarmerie. Așa am ajuns și azi: și noi românii putem, aici la noi în țară, să mai facem ceva. Dar de fiecare dată, în mod regulat, din ce în ce mai aproape de normalitate, din păcate, alții au voie să facă . Noi trebuie să stăm în genunchi în fața celor din Vest sau și mai din Vest. Președinte, șefi de instituții importante, de la SRI de la Avocatul Poporului, au niște nume care n-au de-a face cu Grigore Ardelean, Mureșan Vasile sau Popescu Viorel.

Le găsiți în cărțile de limba germană, dar nu în cărțile care să țină de români, care să țină de înaintașii noștri. La mulți ani Jandarmerie, La mulți ani Jandarmi din Maramureș!”, spunea Cherecheş.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. O fi și așa, că justiția e instrument politic în România, totuși nu iese fum fără un pic de foc. Dosarele se construiesc pe ceva, nu pe nimic. Faptul că a cărat un sac de bani in Germania in tranșe de 10000 de euro nu a fost înscenarea nimănui. Discursul naționalist era exact ce știa că trebuie să audă susținătorii săi. Iar la lista de nume mai puțin românești mai putem adăuga și Cherecheș. Dar numele nu are absolut nici o valoare, ci faptele omului. Adică corupția și trădarea unui nume de român e mai dulce decât alte nume? In calitate de cetățeni români suntem datori cu toții să fim loiali acestui stat. Așa e in toată lumea.

  2. Se pare că celebrele arestări din anii 50 s-au reîntors sub altă formă adică se pare că sunt arestați și condamnați pe nedrept cei din conducere care sunt patrioți și țin cu acest popor multpersecutat și condus de străini !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button