X

Retorica USR împotriva justiției devine ridicolă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deputații Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dan Tanasă și Sorin Muncaciu, au criticat dur modul în care au fost gestionate achizițiile în timpul pandemiei de către guvernele anterioare și au subliniat rolul crucial pe care l-a avut AUR în demascarea acestor nereguli.

“Acest dosar penal nu ar trebui să surprindă pe nimeni. AUR a fost singura formațiune politică echilibrată în timpul pandemiei”, a declarat Dan Tanasă, adăugând că partidul a militat constant pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale.

El a criticat deciziile “ridicole, ticăloase, idioate pe alocuri” luate în timpul pandemiei și a acuzat PNL, USR și PSD de sabotarea comisiei de anchetă privind achizițiile din pandemie, inițiată de AUR.

Purtătorul de cuvânt al AUR a criticat și retorica USR comparând-o cu cea a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, și a subliniat ipocrizia partidului în ceea ce privește susținerea “fără penali în funcții publice”.

„Observăm cât de ridicolă este retorica USR de acum. USR pare că a împrumutat discursul lui Dragnea: atunci când DNA îi arestează pe cei de la PSD este bun, în schimb atunci când DNA intră și peste USR, așa cum este și normal, DNA nu mai este bun, ci este poliție politică. În realitate, USR susține fără penali în funcții publice, însă doar dacă nu sunt de la USR. Dacă sunt de la USR, atunci pot sta liniștiți în funcții publice”, a arătat Dan Tanasă.

Deputatul Sorin Muncaciu a subliniat că propunerea de a înființa o comisie de anchetă privind achizițiile din pandemie a fost făcută de George Simion în 2021, dar PNL a întârziat procesul, iar când comisia a devenit funcțională, mandatul ei era foarte scurt. El a criticat lipsa de responsabilitate a membrilor guvernului și a altor organizații implicate în gestionarea pandemiei.

Sorin Muncaciu a subliniat că, în ciuda recomandărilor repetate ale Curții de Conturi, Ministerul Sănătății nu a luat măsuri pentru a preveni achizițiile frauduloase. El a acuzat toți membrii guvernului de la acea vreme de responsabilitate, inclusiv PSD, care acum dă vina pe USR.

„Deși Curtea de Conturi în repetate rânduri a informat Ministerul Sănătății că trebuie să existe un sistem care să prevină asemenea achiziții frauduloase și fără niciun fel de bază, Ministerul Sănătății sub miniștrii Tătaru, cei de la USR și inclusiv domnul Rafila, nu au acționat în niciun fel pentru implementarea acestor recomandări ale Curții de Conturi. Mai mult, stocurile supranormative, nu s-a prevenit, s-a intrat în niște acțiuni de dilentantism clar, cum a fost cumpărarea unei fabrici de măști din China și apoi imposibilitatea de a o pune în funcțiune”, a spus deputatul AUR.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button