X

Colectă de cărți pentru românii din Ucraina. Soarta unor comunități uitate de guvernele din România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-un efort de a răspunde nevoilor culturale și educaționale ale comunităților de români din Ucraina, neglijate total de clasa politică a Bucureștiului, partidul AUR a demarat o campanie de strângere de cărți. 

Procesul de deznaționalizare, caracterizat prin pierderea treptată a identității și limbii românești, a afectat profund comunitățile românești din Ucraina. Lipsa suportului din partea guvernelor din România a lăsat aceste comunități să se confrunte singure cu presiunile asimilării și ale pierderii identității culturale.

Campania AUR de strângere de cărți nu este doar un gest simbolic, ci un strigăt de ajutor pentru a readuce atenția asupra acestei situații critice. Prin oferirea de resurse educaționale în limba română, partidul speră să contribuie la păstrarea și promovarea identității românești în rândul tinerilor.

Totodată, campania lansează un apel urgent către Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Coaliția de guvernare să ia măsuri concrete pentru sprijinirea acestor comunități, demonstrând că românii din Ucraina nu sunt uitați și că patrimoniul lor cultural este o valoare ce merită să fie salvată și protejată.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nemernicilor din palatele victoria si 4coceni nu le pasa acum de popor,dar vor alerga mai disperați decât ceausestii,când poporul ii va vana precum pe mistreti,la vremea răscoalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button