X

Despre ADEVĂR și asumarea lui până la capăt, într-un nou episod din seria CONSERVATORII. Ar trebui canonizați Sfinții închisorilor?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Care este rostul adevărului, cât de nocivă este chiar și o minciună prin omisiune și de ce trebuie să-ți asumi adevărul până la capăt- au fost o parte din subiectele abordate de Sorin Lavric și Claudiu Târziu, într-un nou episod din podcastul Conservatorii. 

Tema celui mai recent episod din seria „Conservatorii” a fost Adevărul.

„Eu cred că, așa cum ne învață și creștinismul, orice minciună e la fel de gravă, chiar dacă ea, într-un context anume nu are gravitatea maximă, este gravă pentru că ea pune început minciunii.

După ce ai spus o minciună, când ai lucrat împotriva adevărului, ai început un drum al minciunii, o îndepărtare de adevar. Te vei obișnui cu minciuna și vei trece din treaptă în treaptă.

Vei spune minciuni din ce în ce mai mari. În politică, asta este dărâmător.

Nu spui adevărul, îl omiți, taci asupra lui pentru că nu e bine să vorbești public, pentru că nu te-ar ajuta din punct de vedere electoral, nu te-ar ajuta din punct de vedere al percepției publice. Nu te-ar ajuta din punct de vedere al percepției unor cancelarii față de acțiunea ta politică, ți-ar dăuna. Și atunci preferi să nu vorbești despre acel adevăr.

O minciună prin omisiune este începutul unui drum al minciunii, care te va duce la minciuni din ce în ce mai mari și la o îndepărtare totală de adevăr, la o întoarcere totală împotriva adevărului, inclusiv a Adevărului cu majusculă, care nu poate sa fie slujit prin minciuni”, a explicat Claudiu Târziu.

Potrivit acestia, adevărul merită slujit până la ultimele consecințe, iar cel care slujește adevărul cu orice preț, până la capăt, în cele din urmă va învinge, chiar dacă va fi închis, va fi bătut sau chiar omorât. În perspectiva veșniciei, el va învinge, a subliniat Claudiu Târziu.

Sfinții închisorilor

„Avem exemplele unor înaintași care pentru adevăr au murit în închisorile comuniste sau au luptat în munți și au murit acolo sau au supraviețuit, dar astăzi sunt trecuți cu vederea.

Adevărul lor încă nu a învins.

Atâta vreme cât unii sfinți ai închisorilor nu sunt canonizați, chiar dacă adevărul este că ei s-au sfințit prin suferință, pentru că au avut anumite opțiuni politice, nu înseamnă că adevărul lor nu a convins deja pe mulți dintre români, că nu a lucrat deja în inimile românilor care au avut deja acces la acest adevăr.

Spunea Răzvan Codrescu că sfinții închisorilor nu pot fi caracterizați exclusiv prin apartenența lor politică de la un moment dat și nici nu le poate fi negată sfințenia doar pe baza respectivei experiențe politice pe care au avut-o.

Acesta este adevarul! Faptul ca Sfântul Sinod ezită să recunoască acest adevăr prin actul de canonizare arată  că și la nivelul cel mai înalt al Bisericii noastre există o teamă de asumare a adevărului până la capăt, cu toate consecințele lui”, a spus Claudiu Târziu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Sā spunem ADEVARUL, fara fraze sforāitoare, domnule Târziu :

    “Sfântul” Sinod ezita sa canonizeze SFINTII ÎNCHISORILOR, pentru ca au fost legionari si MARTIRI AI ORTODOXIEI SI ADEVARATI EROI AI ROMÂNILOR.

    Sinodul e la ordinele jidanilor din Institutul Elie Wiesel, condus cu fortā maxima pentru interesele antihristilor mondiali de d-l Florian, pentru un salar sinecurist de 8000 euro/ luna, platit de “statul” român aservit jidanilor.

    Sinodul este inftrat de arhierei masoni si insusi patriarhul marele alb este la ordinele masoneriei tradatoare de HRISTOS!

    Poporul tace,
    Preotii tac,
    Unii parlamentarii se prefac doar ca ar spune Adevarul.

    ADEVARUL SPUS INSEAMNA JERTFĀ PENTRU HRISTOS.

    ADEVARUL ÎNTREG SPUS NECONDITIONAT, INSEAMNA MARTURISIREA DUMNEZEIRII LUI HRISTOS!

    La JUDECATA DE APOI, va conta esential in mântuirea sufletului!

    DOAMNE AJUTĀ!

  2. Desigur, dar este foarte important sa se zica lucrurilor pe nume , azi, si mai pe direct, mai ales impotriva jidanilor, si de la tribuna parlamentului. Poate ar aduna mai multi adepti cine are curaj a spune adevarul si este om politic in opozitie.

    Adevarul trebuie spus in gura mare si pe direct. Este vremea Marturisirii. Asa a spus si Duhovnicul Neamului, Parintele Justin Pârvu.

    Doamne ajutā!

    1. Nu aduna mai multi adepti, dimpotiva, sub tirul propagandei din mass-media jidovită, multi se vor duce dupa fenta si vor lovi in AUR… cum a fost dupa intalnirea cu ambasadorul sionist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button