X

TUPEU SIONIST! Israel: Premierii Spaniei și Belgiei susțin terorismul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul de Externe israelian i-a convocat vineri pe ambasadorii Spaniei şi Belgiei, în urma unor declaraţii ale premierilor acestor ţări despre războiul din Fâşia Gaza, interpretate de oficialii israelieni drept o „susţinere a terorismului” grupării palestiniene Hamas, relatează agenţia EFE.

Premierii spaniol şi belgian, Pedro Sanchez şi Alexander De Croo, au avut anterior vineri o conferinţă de presă comună în Egipt la punctul de frontieră cu Fâşia Gaza de la Rafah, după intrarea în vigoare a armistiţiului de patru zile între Israel şi Hamas în cadrul unei înţelegeri între cele două tabere pentru eliberarea de către Hamas a 50 de ostatici capturaţi în incursiunea sa militară din sudul Israelului de pe 7 octombrie în schimbul eliberării de către Israel a 150 de deţinuţi palestinieni.

„Cred cu tărie că trebuie să facem un apel către Israel să-şi respecte obligaţiile în materie de drept internaţional”, a spus Sanchez la acea conferinţă de presă, făcând referire la civilii palestinieni ucişi în bombardamentele israeliene ce au urmat atacului Hamas din octombrie.

Mai mult, premierul spaniol a apreciat că „a sosit momentul pentru comunitatea internaţională şi pentru Uniunea Europeană să recunoască în sfârşit Statul Palestina”. „Dar dacă nu va fi cazul, atunci Spania va lua propriile decizii”, a adăugat Sanchez, sugerând că Madridul ar putea recunoaşte unilateral statul palestinian în lipsa unei decizii comune în acest sens a UE.

La rândul său, premierul De Croo, care, la fel ca Sanchez, a cerut Hamas să elibereze toţi ostaticii, a declarat că „liderii politici trebuie să treacă peste propriile îndoieli şi să ia decizii, chiar dacă sunt dificile”.

„În urma afirmaţiilor premierilor spaniol şi belgian la Rafah, ministrul (israelian) de externe Eli Cohen a dispus convocarea ambasadorilor ambelor ţări pentru o discuţie severă de mustrare”, a anunţat MAE israelian într-un comunicat.

„Condamnăm declaraţiile false ale premierilor Spaniei şi Belgiei, care susţin terorismul”, afirmă în acelaşi text ministrul de externe israelian Eli Cohen.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button