X

ONU către Ucraina: Respectați libertatea de credință a românilor!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Libertatea religiei trebuie să prevaleze în Ucraina, chiar dacă războiul se prelungește, a declarat vineri Ilze Brands Kehris, Secretar General Adjunct pentru Drepturile Omului în Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), în cadrul unei reuniuni la nivel înalt. 

Toată lumea din Ucraina trebuie să aibă libertatea deplină de a-și manifesta și practica religia sau credința, a declarat Kehris, în timp ce a detaliat restricțiile asupra libertății religioase și amenințările la adresa siguranței comunităților religioase din țară și a cerut atât Ucrainei, cât și Federația Rusă să asigure acel drept fundamental al omului.

„Preocupările cu privire la libertatea de religie în Ucraina, inclusiv în teritoriul ocupat, au crescut din februarie 2022”, a declarat Kehris, constatând tensiunile tot mai mari între Biserica Ortodoxă Ucraineană(UOC) – de care aparțin românii din Ucraina – și Biserica Ortodoxă din Ucraina.

Oficialul a atras atenția asupra aprobării în primă lectură de către Parlamentul Ucrainei a proiectelor de amendamente la legea privind organizațiile religioase, care, dacă va fi adoptată, ar stabili o procedură de dizolvare a „organizațiilor religioase afiliate centrelor de influență, a căror conducere este situată într-o țară, care efectuează o agresiune armată împotriva Ucrainei”. Legislatorii trebuie să definească în mod clar scopul legitim specific al restricțiilor propuse și să asigure necesitatea și proporționalitatea acestora și să revizuiască textul în consecință, a spus ea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button