X

Washington Post: Nemulțumiri în Pentagon privind strategia din Orient. Biden pică în sondaje

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O creștere bruscă a numărului de atacuri asupra bazelor militare americane situate în Irak și Siria provoacă dezamăgire în rândul unui număr tot mai mare de oficiali americani ai Pentagonului care sunt nemulțumiți de strategia actuală, scrie The Washington Post (WP), citând surse. 

După cum notează WP, potrivit unor oficiali militari, strategia SUA ridică multe întrebări. „Nu există o definiție clară a cu ce ne confruntăm exact. Vom fi capabili să descurajăm atacuri similare iraniene în viitor? Ei bine, acum clar că nu funcționează”, a spus unul dintre reprezentanții Ministerului Apărării.

Pe lângă preocupările din Pentagon, războiul în curs dintre Israel și Hamas, care a ucis deja peste 13 mii de civili palestinieni, provoacă îngrijorare și la Casa Albă, scrie WP. Potrivit ziarului, președintele american Joe Biden și adjuncții săi cred că orice reacție exagerată la atacul asupra bazelor americane ar putea provoca un conflict mai mare.
WP estimează că, între 7 octombrie și 17 noiembrie, bazele militare americane din Siria și Irak au fost atacate de 61 de ori. Baza aeriană Al-Asad din Irak a fost atacată cel mai des – de 14 ori.
Publicația amintește că, ca răspuns la atacurile asupra bazelor americane, Biden a autorizat trei runde de atacuri aeriene, toate în estul Siriei. Potrivit Pentagonului, loviturile au distrus depozite de arme și muniții suspectate, un post de comandă și un centru de antrenament. Cu toate acestea, niciuna dintre operațiuni „nu a putut încetini ritmul activității ostile, care în toate cazurile s-a reluat aproape imediat”, notează WP.

Războiul din Orientul Mijlociu l-a doborât pe Biden in sondaje

Evaluarea națională a sondajelor NBC pentru politicile președintelui american Joe Biden a scăzut la 40%. Acesta este cel mai scăzut din 2021, când Biden a preluat mandatul.

57% dintre respondenți nu aprobă munca șefului statului, acesta este un nivel record de dezaprobare de când a ajuns la președinție.

Potrivit datelor de arhivă furnizate de canalul TV, cel mai înalt nivel de aprobare a activităților lui Biden este de la 1 aprilie 2021 – 51% (dezaprobare – 43%). În august 2021, ambii indicatori erau de aproximativ 50/50, de atunci nivelul de dezaprobare a depășit constant nivelul de aprobare.

Motivul principal de dezaprobare în acest moment îl reprezintă politicile președintelui cu privire la războiul israeliano-Hamas. Sprijinul lui Biden în rândul tinerilor (18-34) a scăzut serios: dacă în septembrie era la 46%, acum este de 31% (nivelul general de aprobare în septembrie este de 41%).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button