X

„Nu cerem luna”, ci „încetarea focului” în Gaza, spune ONU

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Șeful operațiunilor umanitare ONU, Martin Griffiths, a cerut vineri Națiunilor Unite o „încetare a focului” în Gaza, pentru a-i ajuta pe cei 2,2 milioane de oameni blocați de războiul dintre Hamas și Israel, scrie Le Monde. 

„Nu cerem luna. Solicităm măsuri de bază necesare pentru a satisface nevoile esențiale ale populației civile și pentru a opri cursul acestei crize ”, a protestat domnul Griffiths în timpul unei intervenții video înainte de o întâlnire informală a Adunării Generale a ONU la New York.

„O încetare a focului umanitar. Numiți așa cum vreți, dar ceea ce este necesar din punct de vedere umanitar este simplu: opriți luptele pentru a permite civililor să se deplaseze în siguranță ”, a cerut șeful operațiunilor umanitare ONU către statele membre ale Națiunilor Unite.

Miercuri, rupând tăcerea pentru prima dată în mai mult de o lună de război dintre Israel și Hamas, Consiliul de Securitate al ONU a cerut „ pauze și coridoare umanitare” pentru câteva zile în Fâșia Gaza.

Textul, care a primit douăsprezece voturi pentru și trei abțineri (Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Rusia), este prima rezoluție adoptată de Consiliu de la sfârșitul anului 2016 cu privire la problema israeliano-palestiniană, care divizează organismul ONU.

Acest „încetare umanitară a focului” , a implorat Griffiths, „să o facem cât mai mult posibil pentru a debloca un răspuns umanitar, să dăm populației din Gaza ceva de respirat după evenimentele teribile pe care le-a suferit în ultimele săptămâni.

„Și, necondiționat, să eliberăm toți ostaticii ”, a insistat el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button