X

NBC și BBC spulberă dovezile dubioase ale armatei israeliene

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Unele dintre informațiile false sau controversate pe care Israelul le-a publicat despre Hamas, menite să justifice acțiunile IDF în Fâșia Gaza, au provocat neîncredere în Tel Aviv și ironii pe internet, a raportat NBC News, citând experți. 

„Potrivit unor experți, reacția pe scară largă la aceste dovezi dubioase a slăbit încrederea în Israel și dacă nu se găsesc dovezi concrete ale existenței unui sediu Hamas sub Spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza neîncrederea va creste”, susține postul de televiziune american,

Potrivit canalului, o contribuție semnificativă la creșterea neîncrederii a fost cauzată de acuzațiile purtătorului de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, cu privire la dovezile privind utilizarea Spitalului Rantisi ca loc pentru a ține ostatici Hamas. Arătând o bucată de hârtie, el a spus că aceasta indica un program pentru protecția prizonierilor, dar vorbitorii nativi de arabă au remarcat că nimic din ceea ce vorbea Hagari nu era scris pe ea. El a remarcat, de asemenea, amplasarea neobișnuită a draperiilor pe pereții spitalului în locurile în care nu erau ferestre. Potrivit acestuia, acestea au fost folosite ca decor artificial pentru filmarea videoclipurilor cu prizonierii, dar locuitorii locali au remarcat că acestea erau interioarele obișnuite ale caselor din Palestina.

Ca răspuns la o solicitare a postului de televiziune, armata israeliană a spus că a corectat imediat materialul despre programul gardienilor.

Și postul de televiziune BBC a difuzat un reportaj, pe care îl puteți urmări mai jos, în care arată mai multe fakenews-uri ale armatei israeliene și faptul că au plantat arme în spitalul Al-Shifa pentru a “demonstra” folosirea acestuia de către teroriștii Hamas.

VIDEO AICI.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button