X

Iranul se dezice de Hamas: “Nu ne-ați avertizat cu privire la atacul vostru din 7 octombrie, nu vom merge la război în numele vostru”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Liderul suprem al Iranului a transmis un mesaj clar șefului Hamas atunci când s-a întâlnit la Teheran la începutul lunii noiembrie, potrivit a trei oficiali înalți: “nu ne-ați avertizat cu privire la atacul dvs.  din 7 octombrie asupra Israelului și noi nu vom intra în război în numele vostru“, scrie Reuters

Ayatollahul Ali Khamenei i-a spus lui Ismail Haniyeh că Iranul – un susținător de multă vreme al Hamas – va continua să acorde grupului sprijinul său politic și moral, dar nu va interveni direct, au declarat oficialii iranieni și ai Hamas, care au cerut să rămână anonimi.

Liderul suprem l-a presat pe Haniyeh să reducă la tăcere acele voci din grupul palestinian care solicită public Iranului și puternicului său aliat libanez Hezbollah să se alăture în forță luptei împotriva Israelului, a declarat un oficial Hamas pentru Reuters.

Hezbollah, de asemenea, a fost luat prin surprindere de atacul devastator al Hamas luna trecută care a ucis 1.200 de israelieni; luptătorii săi nici măcar nu erau în alertă în satele din apropierea graniței care au fost linia de front în războiul său din 2006 cu Israelul și au trebuit să fie chemați rapid, au declarat trei surse apropiate grupului libanez.

„Ne-am trezit într-un război”, a spus un comandant Hezbollah.

Criza care se desfășoară marchează pentru prima dată când așa-numita Axă a Rezistenței – o alianță militară construită de Iran timp de patru decenii pentru a se opune puterii israeliene și americane în Orientul Mijlociu – s-a mobilizat pe mai multe fronturi în același timp.

Hezbollah s-a angajat în cele mai grele ciocniri cu Israelul de aproape 20 de ani. Milițiile susținute de Iran au vizat forțele americane în Irak și Siria. Houthii din Yemen au lansat rachete și drone asupra Israelului.

Conflictul testează, de asemenea, limitele coaliției regionale ai cărei membri – care includ guvernul sirian, Hezbollah, Hamas și alte grupuri militante din Irak până în Yemen – au priorități și provocări interne diferite.

Mohanad Hage Ali, un expert în Hezbollah la think tank-ul Carnegie Orientul Mijlociu din Beirut, a declarat că atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului i-a lăsat pe partenerii axei să se confrunte cu alegeri dificile în confruntarea cu un adversar cu o putere de foc mult superioară.

„Când trezești ursul cu un astfel de atac, este destul de dificil pentru aliații tăi să stea în aceeași poziție ca tine”.

Hamas cere ajutor axei

Hamas, grupul de conducere din Gaza, luptă pentru supraviețuirea sa împotriva unui Israel răzbunător, care promite să-l distrugă și a lansat un atac de represalii asupra micuței enclave care a ucis peste 11.000 de palestinieni.

Pe 7 octombrie, comandantul militar al Hamas, Mohammed Deif, le-a cerut aliaților axei să se alăture luptei. „Frații noștri din rezistența islamică din Liban, Iran, Yemen, Irak și Siria, aceasta este ziua în care rezistența voastră se unește cu poporul vostru din Palestina”, a spus el într-un mesaj audio.

Indicii de frustrare au apărut în declarațiile publice ulterioare ale liderilor Hamas, inclusiv Khaled Meshaal, care într-un interviu TV din 16 octombrie a mulțumit lui Hezbollah pentru acțiunile sale de până acum, dar a spus că „bătălia necesită mai mult”.

Cu toate acestea, liderul alianței Iranului nu va interveni direct în conflict decât dacă acesta este el însuși atacat de Israel sau Statele Unite, potrivit a șase oficiali care cunosc direct gândirea Teheranului, care au refuzat să fie numiți din cauza naturii sensibile a chestiunii.

În schimb, conducătorii clericali ai Iranului intenționează să continue să folosească rețeaua lor de aliați armați, inclusiv Hezbollah, pentru a lansa atacuri cu rachete și drone asupra țintelor israeliene și americane din Orientul Mijlociu, au spus oficialii.

Strategia este un efort calibrat de a demonstra solidaritatea pentru Hamas în Gaza și de a epuiza forțele israeliene fără a se angaja într-o confruntare directă cu Israelul care ar putea atrage în Statele Unite, au adăugat ei.

„Acesta este modul lor de a încerca să creeze descurajare”, a spus Dennis Ross, un fost diplomat american de rang înalt specializat în Orientul Mijlociu, care lucrează acum la Institutul de la Washington pentru Politica Orientului Apropiat. „Un mod de a spune: „Uite atâta timp cât nu ne ataci, așa va rămâne. Dar dacă ne ataci, totul se schimbă”.

Iranul a spus în repetate rânduri că toți membrii alianței iau propriile decizii în mod independent.

Ministerul iranian de externe nu a răspuns unei solicitări de comentarii cu privire la răspunsul său la criză și rolul Axei Rezistenței, un termen de origine disputată care a fost folosit de oficialii iranieni pentru a descrie coaliția.

Hamas nu a răspuns imediat la întrebările trimise consilierului media al lui Haniyeh, în timp ce Hezbollah nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Problemele de acasa ale Hezbollahului

Hezbollah, cel mai puternic grup din axă, cu 100.000 de luptători, a făcut schimb de focuri cu forțele israeliene peste granița Liban-Israel aproape zilnic, de când Hamas a intrat în război cu Israelul și peste 70 dintre luptătorii săi au fost uciși.

Cu toate acestea, la fel ca susținătorul său Iran, Hezbollah a evitat o confruntare totală.

Grupul și-a calibrat atacurile într-un mod care a menținut violența în mare măsură limitată la o fâșie îngustă de teritoriu la graniță, chiar dacă a escaladat aceste lovituri în ultimele zile.

Una dintre surse a spus că Hamas dorea ca Hezbollah să lovească mai adânc în Israel cu arsenalul său masiv de rachete, dar că Hezbollah credea că acest lucru va determina Israelul să distrugă Libanul fără a opri atacul său asupra Gaza.

Hezbollah, care este, de asemenea, o mișcare politică profund implicată în afacerile guvernamentale libaneze, știe că Libanul nu își poate permite un alt război cu Israelul, la mai bine de patru ani de criză financiară care a crescut sărăcia și a golit instituțiile de guvernare ale țării.

Libanul a avut nevoie de ani de zile pentru a se reconstrui după războiul din 2006, în timpul căruia bombardamentele israeliene au lovit sudul țării controlate de Hezbollah și au distrus porțiuni din suburbiile de sud ale capitalei Beirut.

Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat într-un discurs din 3 noiembrie că Hamas a ținut secret de aliații săi atacul asupra Israelului și acest lucru i-a asigurat succesul și nu a „supărat pe nimeni” din axă. Atacurile Hezbollah la granița israeliană au fost fără precedent și au reprezentat „o adevărată bătălie”, a spus el.

America sub foc

Statele Unite, de asemenea, sunt dornice să evite războiul care se întinde dincolo de Gaza. După ce a luptat două războaie costisitoare și nefaste în Irak și Afganistan în ultimele două decenii, acum se trezește că trebuie să finanțeze apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei.

Președintele Joe Biden a încercat până acum să limiteze rolul SUA în criza din Gaza în principal la asigurarea ajutorului militar Israelului. El a mutat, de asemenea, două portavioane și avioane de luptă în estul Mediteranei, parțial ca un avertisment către Teheran .

Temperatura crește; Cel puțin 40 de atacuri cu drone și rachete au fost lansate împotriva forțelor americane de către milițiile axei din Irak și Siria de când a început războiul din Gaza, ca răspuns la sprijinul american pentru Israel, potrivit Pentagonului. Oficialii americani spun că America a desfășurat trei seturi de atacuri de răzbunare împotriva instalațiilor din Siria folosite de milițiile legate de Iran.

Luni, secretarul american al Apărării Lloyd Austin a subliniat riscul deschiderii unui alt front major în conflict.

„Ceea ce am văzut de-a lungul acestui conflict, de-a lungul acestei crize, sunt schimburi de semnale între Hezbollah libanez și forțele israeliene”, a declarat el într-o conferință de presă la Seul. „Nimeni nu vrea să vadă un alt conflict izbucnind în nord”.

Israelul se uita spre nord

Austin a subliniat necesitatea de a evita orice escaladare regională atunci când a vorbit cu omologul său israelian Yoav Gallant în weekend, potrivit unei transcrieri a apelului.

Biroul premierului israelian nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Două surse de securitate israeliene, care au refuzat să fie identificate, au spus că Israelul nu a căutat nicio răspândire a ostilităților, dar au adăugat că țara este pregătită să lupte pe noi fronturi dacă este nevoie pentru a se proteja. Ei au spus că oficialii de securitate consideră că cea mai puternică amenințare imediată pentru Israel a venit din partea Hezbollah.

Dușmănia este adâncă între Israel și Iran.

Iranul nu recunoaște existența Israelului, în timp ce Israelul a amenințat de mult timp cu acțiuni militare împotriva Iranului dacă diplomația nu reușește să-i limiteze activitatea nucleară.

În criza actuală, real politik ar putea prevala pentru Teheran, potrivit lui Karim Sadjadpour, specialist în Iran de la Carnegie Endowment for International Peace think-tank.

„Iranul a demonstrat un angajament de patru decenii de a lupta împotriva Americii și Israelului fără a intra în conflict direct. Ideologia revoluționară a regimului se bazează pe opoziția față de America și Israel, dar liderii săi nu sunt sinucigași, vor să rămână la putere”.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Mesaj primit
    NIMIC NU MAI E CE-A FOST SAU CE PARE A FI

    Dr. Ana Maria Mihalcea PhD, lucrează in cercetare in SUA.
    Recent a descoperit că vaccinurile “tradiționale” au fost modificate pentru a acționa ca cele covid,
    cu aceleași nano tehnologii periculoase.
    Vaccinul rujeolei, oreionului, rubeolei și varicelei pentru copii arată roiuri de nanoboti, puncte cuantice și hidrogel de auto-asamblare –

    Iată mesajul ei:

    ANA MARIA MIHALCEA, MD, PHD – 4 SEP. 2023
    Vaccinul MMR din copilărie este încărcat cu nanoboți.
    Sunt atât de mici încât la cea mai mare mărire a mea abia se văd, dar clar sunt acolo. Am încercat să urc până la 4000x cu obiectivul meu Ulei, dar nu le-am putut vizualiza. Am făcut multe videoclipuri și dacă vă uitați la întreaga documentație este clar uimitoare.
    Vaxul MMRV ar trebui să fie depozitat la -56F. Dezghețat arată exact ca arma biologică C19.
    Filamentele asamblează și zone mari de cheaguri de hidrogel. Fără o alunecare de acoperire auto-asamblarea este mult mai vizibilă.
    Asta se dă bebelușilor de 9 luni, apoi din nou la 15 luni, apoi la 6 ani.
    Acesta este al 5-lea vaccin din copilărie la care m-am uitat. Totul arată la fel pentru mine, e încărcat cu nanotehnologie de auto-asamblare.
    Aproape că mă face să mă întreb dacă folosesc aceleași ingrediente doar pun o etichetă diferită pe ele.
    Orice medic sau individ care a fost numit vreodată antivaxxer trebuie să ia aceste articole (pe care le voi pune pe toate împreună într-o postare, mai am câteva „vaccinuri” de făcut) și să dea în judecată pe oricine le-a acuzat.
    Big Pharma Criminals, societățile medicale, consiliile medicale, medicii și furnizorii de asistență medicală care primesc mită numite „Plătește pentru performanță” – cu atât mai mult îi împușcă pe copii cu asta.
    Școlile și alte agenții care mandatează acest lucru sunt complice la otrăvirea generației noastre viitoare. Aceasta este literalmente o afacere criminală.
    chimicale care formează cheaguri nedivulgate și nanotehnologia sunt în aceste fotografii. Orice doctor cu conștiință trebuie să ia un microscop darkfield și să replice această lucrare. Dacă mai ai suflet, nu mai poți otrăvi un copil cu asta. Niciodată.
    Părinți care își iubesc copiii, nu puteți cumpăra din nou această propagandă de vaccin. NIMENI nu poate justifica injectarea acestui material în bebeluși.
    Se vede ca lichidul este dens si se vad multe straturi de activitate inclusiv piese mai mari de hidrogel. Am vrut să arăt roiul minuscul din fundal care este clar implicat în auto-asamblare.
    O celulă roșie umană are aproximativ 6,8 micrometri. Aș spune că acești nanoboți mici sunt de cel puțin 1000 de ori mai mici decât atât.
    Bucăți mai mari de hidrogel pot fi văzute mișcându-se în fundalul extrem de aglome Întreaga picătură se îndrepta spre centru, clar coordonată inteligent pentru a construi un hidrogel mare ca cheagul.
    În acest video se vede mărirea de 100x cu mișcare clară. Arată exact ca insulina pe care am filmat-o.
    Aici puteți vedea după aproximativ 45 de minute cât din asta s-a adunat deja și câtă mișcare coordonată există.
    Iată cum arată asta după aproximativ 70 de minute: Filamente așa cum știm noi se auto-asamblează.
    Nu sunt prezente atunci când materialul este pus pe tobogan la început. Asta a apărut după aproximativ 1 ora 20 min.
    Acesta este obiectivul de 100x cu lumina apelată în jos arătând filamentele care au crescut uriașe: Iată sferele clasice pe care le văd în substanța hidrogel care crește sânge:
    Acesta este un hidrogel coagulat cu multe lumini vizibile. Aici structurile sferice sunt vizibile în mișcare. Ele fac parte din auto-asamblarea din imaginea de mai sus:
    Rezumat:
    Sper să împărtășiți această informație. Nimeni nu poate avea încredere în Big Pharma și în vaccinuri, toate au nanotehnologie nedivulgată și hidrogel auto asamblare în ele, la fel cum am văzut în sângele viu.

    Aici aveți articolul și mai multe secvențe video :

    https://anamihalceamdphd.substack.com/p/measles-mumps-rubella-and-varicella?utm_source=substack&utm_medium=email&fbclid=IwAR2Gva0_SRJpPonTGFPwEY4g8inwxMgpM8L_MkR0rdi7Oo1s64Cw_gWbO_M

    .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button